Kohti sarja-avausta

 Julkaistu 15.9.2015

Vajaa viikko jäljellä kauan odotettuun II- Divisioonan alkuun. HC Giants aloittaa sarjan vierasottelulla Kotkan Titaaneita vastaan. Titaanit on monessa liemessä keitetty joukkue, pelaajistolta löytyy Mestis, Suomi-sarja sekä II- Divisioona kokemusta.
Joukkueet pelasivat keskenään yhden harjoitusottelun Kotkan järjestämässä turnauksessa. Lopputulos oli niin karmaiseva että sitä on turha enää miettiä, kotkalaiset veivät ottelun 7-1 kotiinsa.
Turnauksen viimeisessä ottelussa isolla ringillä koko päivän pelannut kotijoukkue jaksoi painaa täydet 40 minuuttia kun taas Jäteiltä löytyi paljonkin turnausväsymystä. Nyt ollaan kuitenkin eri tilanteessa, taistellaan sarja- pisteistä, silloin ottelut ovat aivan erilaisia.

Tuukka Huumonen

Jättien kokoonpano on muokkautunut siitä lähtien kun joukkue asteli ensimmäisen kerran kesän jälkeen jäälle. Harjoitusotteluissa kokoonpano on elänyt todella paljon ja kaikki pelaajat eivät edes ole pystyneet pelaamaan yhtään harjoitusottelua. Isoja huhuja on kuulunut pitkin jäähallin käytäviä ja välillä jopa on valmennusportaalla hymy levinnyt korviin asti kun sopimuspaperille nimiä on alkanut ilmestymään. Suurimpana kalana tässä voidaan pitää Marko ”Jarna” Jantusen liittymistä HC Giants pelaajistoon sekä valmennusporukkaan. Onhan tämän uutisen avulla Jätit mainittu oikeastaan jokaisessa suomalaisessa mediassa ja näin ollen olemme varmasti jokaisen huulilla kun puhutaan jääkiekosta.

 

Vielä sarja-avauksen kynnyksellä joukkue on täydentynyt yhteensä neljällä (4) pelaajalla. Viime viikolla joukkueen vahvuuteen liittyi Hollolasta kiekko urallensa ponkaisseet Puolustaja Niko Forsström sekä Maalivahti Tuukka Huumonen. Lisäksi jatkosopimuksen on tehnyt puolustaja Kalle Borgman. Tuukka siirtyy Rovaniemeltä takaisin ”kotiseuraansa”, tosin Tuke ei viime kaudella pelannut missään joukkueessa. Tuukkaa ei vielä sarja-avauksessa nähdä, hän liittyy joukkueen vahvuuteen syyskuun-lokakuun aikana kunnes on terveiden kirjoissa.
Niko Forsström siirtyy joukkueeseen Heinolan Peliitoista, hän oli alkukauden joukkueen mukana Try-out sopimuksella.

Niko Forsström

Niko Forsström

Kalle Borgman on ollut koko alkusyksyn joukkueen mukana harjoittelemassa ja pelaamassa.
Neljäs uusi sopimuspelaaja on v. 1994 syntynyt Saku Laitinen. Saku on pelannut kiekkoreippaan juniorit läpi ja viime kaudella mies viiletti Peliittojen mestisporukan mukana sekä Vierumäki A junioreiden mukana.Lisäksi nuorempana Saku on pukenut myös Suomen Maajoukkueen paidan päälleen. Pelaten U16 ja U17 vuotiaiden maajoukkueessa.  Saku on ”Fogun” tavoin puolustaja ja tuokin Jättien peräpäähän erittäin paljon voimaa ja fyysisyyttä.

Joukkueeseen on tullut, mutta joukkueesta on myös lähtenyt pelaajia. Try-outilla elokuun ollut Roni Ahola ei saanut sopimusta kaudelle 2015- 2016. Lisäksi jo sopimuksen tehnyt Sami Karlsson on purkanut sopimuksensa yhteisymmärryksessä seuran kanssa.

 

Jättien ensimmäinen kotipeli on 26.9.2015 klo 15:00 vastassa Kauniaisista Grifk, mukana myös Limu Radio omilla selostuksillaan!

 

Alla olevella Rosterilla jätit lähtevät kohti II- Divisioonaa

MAALIVAHDIT:

Anssi Mäki-Rekola #47
Eelis Turta
Mikko Hyvärinen
Tuukka Huumonen

 

PUOLUSTAJAT:

Patrik Ruponen #3
Iiro Sopanen #19
JP Peltonen #25 ”A”
Vili Väinölä #29
Henri Pöyhönen #44
Samuel Fagerlund #65
Tuukka Penttilä #89
Miikka Sireni #90 ”C”
Niko Forsström
Saku Laitinen

 

HYÖKKÄÄJÄT:

Lassi Koskinen #8
Toni Borgman #11
Vili Reponen #13
Jan-Erik Kammonen #77 ”A”
Panu Syrjälahti #81
Joonas Haapakoski #91
Kim Ranta-Aho #92
Kalle Virtanen #94
Aku Nevalainen
Tomi Stylman
Marko Kiiskinen
Jere Uuttu
Marko Jantunen
Jere Saarinen
Miro Tuominen

 

Päävalmentaja: Kari Mäkitalo
Valmentaja: Marko Jantunen