HC Giantsin alku & synty

HC Giantsin ensimmäiset askeleet 

Hollolan entinen edustusjoukkue Hollolan Kiekko lopetti toimintansa vuonna 2005 ja tästä hetkestä eteenpäin paikallisilla junioreilla ei enää ollut mahdollisuutta jatkaa pelaamista kotikylässä junioripolun tallattuaan. Puitteet olivat kuitenkin otolliset ja kiekko Hollolassa on aina kiinnostanut, joten oli aika tehdä asialle jotain.
Puheita asian tiimoilta käytiin keväällä 2014 ja samaisena toukokuuna olikin jo saatu muutama avainhenkilö kiinnitettyä projektiin, jotta asia saataisiin tosissaan eteenpäin. Näin syntyi HC Giants, jonka nimi kunnioittaa vanhaa hollolalaista legendaa jonka mukaan Hollolan perustivat kaksi jättiläistä. Hollo ja Martta.

Joukkue ilmoitettiin Hämeen III-divisioonaan ja kesä harjoiteltiin noin 10 hengen ydinryhmän kanssa Heinsuon maastossa ja punttisalilla. Tässä vaiheessa vielä epäilijöitä riitti ja projektille lähinnä naureskeltiin ulkopuolella. Pelaajaliikenne oli alkukesästä hyvinkin maltillista. Moni kiinnostui ja harkitsi, mutta kuivaharjoittelun sijaan totutusti enemmän kiinnosti mm. sataman terassit, festarit, naiset, golf ja mitä kukakin keksi. 

Elokuun alussa siirryttiin pururadalta jäälle ja silloin kiinnostuneita oli jo huomattavasti enemmän. Pukukoppiin kaivautui uusia naamoja ja jääharjoitukset saatiin ensimmäisen

Ensimmäinen turnaus pelattiin vanhoilla HooKoon paidoilla

parin viikon osalta vietyä läpi noin 20 pelaajan vahvuudella. Parin viikon jääharjoittelun jälkeen koitti kesän huipennus, Päijät-Häme turnaus johon osallistuivat Giantsin lisäksi paikallisvastustajat NasKi, Panthers sekä Vierumäki United A-juniorit. Tässä vaiheessa valittiin myös Giantsin ensimmäinen kapteeni, Miikka Sireni.

 

Ensimmäiset luistimen piirrot Jäteiltä & sarjanousu

Päijät-Häme turnaus oli siis Jättien ensi esiintyminen ja tasoa päästiin mittaamaan ensimmäisenä aina niin rakasta NasKia vastaan. Naskilla oli tuolloin vielä 2 joukkuetta, toinen II-divisioonassa ja toinen III-divisioonassa. Turnausjoukkue oli yhdistelmä näistä kahdesta ryhmästä. Ottelu alkoi Jättien dominoinnilla ja Heinsuon pelikello ehti pyöriä vain muutaman minuutin, kunnes Jättien historian ensimmäinen maali näki päivänvalon. Maalintekijänä J-P Peltonen, ainoa Jättien pelaaja joka on pelannut myös edeltävässä edustusjoukkueessa Hollolan Kiekossa. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Jäteille 3-1, muina maalintekijöinä Lassi Koskinen sekä Sami Tommola. Runsaslukuinen kotiyleisö sai todistaa myös paikallispelin kuumuutta ensimmäisen ulosajon merkeissä, kun Patrik ”metsuri” Ruponen tapojensa vastaisesti puolusti omaa maalia 5 minuutin jäähyn arvoisesti ja leimasi itsensä paikallispelien suosikiksi. ”Aina sama mies”. Historiaa oli kirjoitettu.

Turnauksen muissa peleissä voitto saatiin myös Panthersista numeroin 3-2, sekä tasapeli Vierumäki A:ta vastaan numeroin 2-2 ja tämä saldo riitti Jäteille turnauksen voittoon. Hieno ja ansaittu kruunu alkutaipaleelle varsin vajanaisella ja kokeellisella kokoonpanolla. Myös kotiyleisö tuntui ottaneen Jätit omakseen alusta asti ja samat vanhat ”kylähullut” olivat palanneet lehtereille 10 vuotta vii…no, 10 vuotta vanhempana ja yhtä innokkaana.

Joukkueen kokoonpano muutti muotoaan melko paljon turnauksen jälkeen.

Välillä III-divarin pelit eivät sujuneet suunnitelmien mukaan

Välillä III-divarin pelit eivät sujuneet suunnitelmien mukaan

Nimekkäimpänä vahvistuksena joukkueeseen saapui Iiro Sopanen. Joukkue pelasi alkukaudesta melko ailahtelevaa peliä johtuen varmasti osittain siitä, että kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Joukkue haki vielä paikkaansa. III-divisioonassa pelattiin alkusarja jossa oli joukkueita lähikunnista. Jättilauma selviytyi 6 joukkueen lohkossa viivan paremmalle puolelle, joten kausi jatkui siis ylemmässä jatkosarjassa.

Ylempi jatkosarja koostui 8 joukkueen lohkosta. Lohkossa piti selviytyä kahden parhaan joukkoon jotta II-divisioonakarsintoihin oli mahdollisuus päästä. Joukkueen selkeä tavoite oli nousta seuraavaksi kaudeksi sarjaporrasta ylöspäin.

Joukkue pääsikin melkoiseen lentoon kauden aikana ja voitti sarjan – häviten vain yhden ottelun. Kerrottakoon että maaliero oli 101 maalia plussan puolella, sitä voidaan pitää hienona saavutuksena.

Mutta kyllä III-divari otteluissa oli enemmän juhlan aiheita kuin murheita

Mutta kyllä III-divari otteluissa oli enemmän juhlan aiheita kuin murheita

II-divisioonan karsintasarjaan osallistui 6 joukkuetta. Sarja Jättien osalta huipentui viimeiseen otteluun, panoksena oli voitolla sarjanousu ja tappiolla jääminen III-divisioonaan myös seuraavalle kaudelle.
Vastassa oli Hämeenkyrön Hokkarit ja ottelu pelattiin Hämeenkyrössä jossa tunnetusti on suuri ja kovaääninen yleisö.
No tämäkin tarina saa sen kultaisen lopun sillä Jätit hiljensivät täpötäyden Hämeenkyrön jäähallin voittamalla ottelun 3-5 ja pääsi juhlimaan sarjanousuaan.

Näin alkoi hollolalaisen HC Giantsin tarina kohti suomalaista jääkiekkoa. Kaudella 2015-2016 joukkue pelasi II-divisioonaa Etelän lohkossa sijoittuen sarjan keskivaiheille, joukkueen kausi loppui ensimmäisellä playoff -kierroksella Keravalaista KJT Miehiä vastaan.

Nykyisin joukkueen pääväri on sininen.

Nykyisin joukkueen pääväri on sininen.

Kaudelle 2016-2017 joukkue siirrettiin II-divisioonan Hämeen-lohkoon ja porskuttaakin siellä tällä hetkellä sarjakärjessä. Tarina on vielä kesken, mutta seuraavaa sivua ollaan kirjoittamassa jo vahvasti.