Haastattelussa ex-Jätti Aku Nevalainen

Aku Nevalainen ja uudet tuulet. Nyt kuulemme mitä viime kauden kärkihyökkääjällemme nykyisin kuuluu.

Moro Aku, mitä sulle kuuluu nykyään ja missä mies vaikuttaa tällä hetkellä?
Hyvää kuuluu. Helsingissä asun nykyisin.

Mitä teet Helsingissä?
Muutin kesällä Helsinkiin. opiskelen rakennustekniikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Hollolan maalaiskylästä kotoisin olevana, miten on lähtenyt uusi elämä käyntiin isojen valojen ja korkeiden talojen keskellä?
Hyvin olen viihtynyt. Junat ajaa kadulla, pullot on isompia ja kalliimpia.

Viime kauden ykkösnyrkki, tiku-taku-tomi

Olet jatkanut jääkiekko uraasi Sipoon Wolfissa, miltä on tuntunut vetää aivan uuden seuran pelipaita päälle?
Paita on erivärinen, ei kai siinä muuta.

Miten syksy on lähtenyt käyntiin ilman HC Giantsin pukukoppia ja Kim Ranta-Ahon juttuja?
Sopasen (Iiro) kanssa kun ollaan kämppiksiä, niin aina voi mennä sen kanssa jauhamaan jos tulee ikävä Giants aikoja. Sipoosta on löytynyt Ranea kovempi jauhaja. Laakkosen Nikolla saattaa olla jopa pykälää paremmat jutut.

HC Giants vuosista

Sinut ja Kim Ranta-aho nimettiin viime kaudella tikuksi ja takuksi. Nyt katsojat haluavat tietää, kumpi teistä sanoo sen viimeisen sanan?
No kyllähän kaikki kyseisen herrasmiehen tuntevat tietää ettei se puhe lopu ennen kun sen hiljentää. Minä.

Minkälainen joukkuepelaaja on Aku Nevalainen?
Aika huono varmaan. Viiteen vuoteen en ole katsonut tilastoista muuta kuin omat pisteet.

Parhaimmat muistosi Jätti vuosista?
Ehdottomasti sarjanousun ratkaissut peli Hämeenkyrössä. Jouduttiin Ranta-ahon kanssa yleisön hampaisiin heti. Lyötiin sitten kolme uunia, kiitettiin yleisöä ja lähdettiin koppiin juomaa saksalaista olutta. Eikä pidä unohtaa että voittomaalin teki Suomen hitain divaripelaaja Otto Väätämöinen.

Sinun mielestäsi Top- 3 Giants pelurit.
Kim Ranta-aho
Rane Rahtari. No ihan ok pelaaja, kattokaa elitestä. Rahtareiden rahtari, kuljetusliikkeen kantava voima ja tuleva TJ. Harva äijä pystyy ajaa 1900 kilometriä nousematta kuskin paikalta. Vielä harvempi pystyy olemaan Australiassa vuoden selvinpäin.

Aku Nevalainen

Aku Nevalainen

Joonatan Juuri. Rautatienkadun Donald Trump. Suomen kovin hintasaarnaaja. Viimesen päälle herrasmies kentällä ja sen ulkopuolella. Joukkuepelaaja joka pystyy pelaamaan vaikka maalissa jos joukkueen tarve niin vaatii. Miehellä on myös Etelä-Euroopan kovin ruokahalu.

Tuukka Penttilä. Painaa pyyteetöntä duunii kentällä, työssä ja yössä. Jokaisen työnantajan unelma työmies ja naisten unelmamies. Hollolan hauskinta seuraa. Aina ilo olla nuorenmestarin seurassa.

PELAAJAT KYSYVÄT

Kun lähdit Giantseista, jäitkö kaipaamaan jotakin erityisesti?
Eniten jäin kaipaamaan perjantain treenien jälkeisiä puinteja Pub Janetzkissa.

Pelaajisto Giantsin kopissa on huomannut, että viime kausien tutkaparillasi on ollut hieman vaikea alkukausi, miten itse olet pärjännyt Sipoossa ilman Ranta-ahoa? Alkukaudesta oli kieltämättä vähän outoa kun ei ollut Ranta-ahoa tiputtamassa lättyä lapaan eikä Stylmania lyömässä lötöö uuniin.

Rikotaanko sua jäällä enemmän kun muita, vai miksi hankit vastustajalle niin paljon jäähyjä?
Oon vaa huono luistelemaan ja kaatuilen paljon.

Olet kuulemma alkanut pitää klassisesta musiikista, erityisesti pianonsoitto on lähellä sydäntä. Oletko kehittänyt muita elitistisiä tapoja Helsingissä asuessasi?
Kyllä pitää paikkaansa. Löysin tämän uuden kiinnostuksenkohteen sattumalta Helsingin yöstä. Tykkään viettää viikonloppuaamut kuunnellen pianon soittoa. Ja kyllä Sopanen on yrittänyt opastaa kalliiden viskien maailmaan. Alle 25 vuotiasta viskiä kuulemma turha edes yrittää tuoda meidän kämppään.