Haastattelussa: Iiro Sopanen #19

Haastattelusarjan toinen osio, nyt vuorossa #19 Iiro SopanenDSC_0839

Viime viikonlopulta hieno voitto taskussa ja edessä kauden huipentavat viimeiset kaksi peliä. Millä mielillä?

Joo tosiaan viime viikonlopulta rutiininomainen voitto, josta tietysti kaikille päällimmäiseksi jäi mieleen Ranen (Ranta-Aho) sirkustemput ja erityisesti ilmaveivi, jolla katkaisi HiHo:n selkärangan.

Tällä viikolla kauden tärkeimmät pelit edessä: ensin viimeinen kotipeli Heinsuolla ja ratkaisevassa lauantain Hämeenkyrön vieraspelissä kuuleman mukaan koko Hämeenkyrön kylä tulossa paikan päälle kannustamaan omiaan niin eipä oikein parempaa huipennusta voi kaudelle toivoa.

 1. Mitä tavoitteita sinulla oli kauden alussa ja saavutitko ne?

Kauteen lähtiessä tavoitteena oli vain ja ainoastaan sarjanousu ja tällä hetkellä se on vielä omissa käsissä. Ja tietysti säilyä maaliin asti ehjänä, joka on todella harvinaista herkkua ollut itselleni viime vuosina.

2. Viime viikon haastattelussa saimme kuulla, että joukkueen sisällä on käyty sisäistä valtakamppailua kapteenin natsoista Sirenin ja Kammosen välillä, pitääkö huhu paikkansa ja jos pitää, miten se on vaikuttanut joukkueeseen?

Huhu pitää täysin paikkansa ja kyseinen kaksikko onkin ollut toistensa kimpussa koko kauden kuin pikkulapset. Viime aikoina taistelu on alkanut saamaan surkuhupaisia piirteitä kun ensin Kammonen alkoi käyttämään itsestään ”pelipäällikkö” nimitystä jonka jälkeen Sireni vaati itseään kutsuttavan vaatimattomasti ”sotajumalaksi”. Hyvänä puolena asiassa on se, että ketään muuta kuin heitä ei koko asia kiinnosta.

3.Kenellä on joukkueen parhaimmat/huonoimmat jutut?

Kammosella on ainakin tuomareille parhaat jutut; sen verran usein sen nimi ilmestyy pöytäkirjaan mitä erikoisimpiin paikkoihin. Kopissa parhaimmat jutut on Patrik ”Lasse” Rupposella, Lassella on tapana kertoilla Isä- Pasin pelivuosista sekä lokkiharrastuksestaan.  Ja en nyt välttämättä huonoimmiksi jutuiksi sanoisi, mutta välillä ei millään jaksaisi kuunnella Haapakosken ja Ranta-Ahon kiihkeää keskustelua joogaamisesta ja erilaisista super-foodeista.

4. Kuka pelaaja on tehnyt sinuun urasi aikana suurimman vaikutuksen?

Ehdottomasti Pelicansin J-P Pietilä ja hänen käsittämätön kipukynnys. Se mies ei valita vaikka olisi pää kainalossa! Myös Jan Latvalasta voisi moni ottaa mallia niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.DSC_0840

5.Mitä muita harrastuksia sinulla on jääkiekon lisäksi?

Koripalloa on tullut useampana vuonna pelailtua kesäisin ja useiden koripallovaikuttajien mukaan olen siinä pääsarjatason takamies. Mm. kolmoskisassa ja 1vs1 peleissä olen vienyt erästä Tampereella nykyään vaikuttavaa koripalloammattilaista kuin litran mittaa. Pidetään nimi kuitenkin salassa, ettei maine mene.. Jos Namikasta soitettaisiin, niin vakavasti täytyisi harkita lajin vaihtoa.

6. Aiotko pukea Giants-paidan päälle vielä tulevina vuosinakin?

Niin kauan kuin hauskaa on niin miksi ei. Ensi kaudelle itselläni on vakaa aikomus siirtyä pakin paikalle seuraamaan aitiopaikalta Sirenin dominointia.

 

7. Extra kysymys jonka Iirolle esitti Miikka Sireni

Mitä tapahtui noin 10 vuotta sitten Kasakkamäen koulun kentällä? Ymmärtääkseni asiaan kuului Kammonen, mopo, kuminpoltto ja sun polkupyörä?

No ensin pitää pohjustaa asiaa sillä, että Kammonen on kotoisin Mäntsälästä ja ilmeisesti sen kautta todella fanaattinen endurofani.Japella sitten nuorena poikana oli asiaan kuuluen enduropyörä jolla päristeli ympäri Lahtea.

Tänä kyseisenä kertana olimme Sirenin ja parin muun urheilijanuoren kanssa menneet Kasakkamäkeen pyörillä pelaamaan koripalloa, kun Jape sitten ilmaantui endurollaan paikalle ja halusi meille pyörilijöille näyttää miten kumi palaa..

No siinä pari rinkiä vedettyään Japelta lähti niin sanotusti mopo käsistä ja se lenti suoraan omaa Nopsaani päin ja väänsi siitä takarenkaan aivan mutkalle.. Vielä tänä päivänäkään ei ole anteeksipyyntöä tai korvausta uudesta renkaasta kuulunut..

DSC_0878

Kenet haastat ja mitä haluat kysyä?

Pistekuningas Jan-Erik ”#tikisjape” Kammosen. Ja haluaisin kysyä, että mikä on kyykätessä SE tärkein asia?