Haastattelussa: Jan-Erik Kammonen #77

Viime keväänä aloitettu haastattelusarja herätetään henkiin syksyn kynnyksellä! Vuoroon tällä kertaa istuutuu Iiro Sopasen jälkeen joukkueen taistelija, Jan-Erik Kammonen. Ota siis mukava asento ja lue mitä #tikisjapella on sanottavaa tulevasta kaudesta, siihen valmistautumisesta sekä joukkueen uusista vahvistuksista!

DSC_0646

Iiron kysymys: Pistekuningas Jan-Erik ”#tikisjape” Kammoselta haluaisin kysyä,
että mikä on kyykätessä SE tärkein asia?

Tärkein asia takakyykyssä on ilman kulkeminen vapaasti pidättelemättä koko kropan mitalta.

Kausi alkaa tänään, millä mielellä sarja-avaukseen Kotkaan?

Todella nättiä päästä taas aloittamaan pelit astetta kovemmassa sarjassa, jossa ei helppoja pelejä ole enää yhtään. Melkeinpä kovin mahdollinen avaus saatiin, kun sarjan mestarisuosikki heti vieraissa. Varmaankin harva löisi rahaa meidän voiton puolesta, mutta ei sitä viime vuonnakaan toreilla uskottu, että HC Giants pelaa tällä kaudella rautaliigassa!

Miten on valmistautuminen kohti kautta sujunut?

Viime keväänä sijoiltaan mennyt olkapää ja siitäjohtunut leikkaus on jonkun verran muokannut omia kivenkovia kesätreeni rutiineja.

Pääsimme kuitenkin Sopasen kanssa kuuman paikan leiritykselle elokuussa Ibizalla. Paikka valikoitui pitkän harkinnan jälkeen anaerobiseen treenaamiseen erinomaisesti soveltuvan maastonsa vuoksi. Oli hyvä päästä vetämään kova rääkki ennen jäälle pääsyä.IMG_4078

HC Giants on ollut siirtomarkkinoilla aktiivinen ja liuta uusia vahvistuksia on tullut mukaan. Mitä mieltä uusista kasvoista?

Kaikkien kanssa ei ole vielä päässyt tarpeeksi yhdessä harjoittelemaan, että voisi syväanalyysiä antaa, mutta alla muutama silmään pistänyt tulokas.

Forsström:

Tulee olemaan sarjan kovimpia ellei kovin pakki. Ei pelkää antaa suoraa palautetta mitä arvostan pelaajassa. Heti alusta asti tehnyt selväksi, että on tullut voittamaan ja vaatii jokaiselta 100 % antaumusta. Johtaa teoillaan kentällä ja sanoillaan kentän ulkopuolella.

Laitinen:

Iso vahvistus puolustukseen, vastustajilla tulee olemaan kovat paikat Laitisen ollessa vastassa. Viivapelote NHL-tason lämärillään.

Stylman:

Erinomainen sentteri, joka ei vääriä ratkaisuja tee. Tulee tekemään kovaa jälkeä kaudella ja on valintani ”The Player to Watch”.

Saarinen:

Äärimmäisen kokonaisvaltainen pelaaja. Vietetyt vuodet Abu Dhabin kuuluisassa kiekkopyhätössä ovat kehittäneet kaikki pelin osa-alueet huippuunsa. Kannattaa kiinnittää erityishuomiota mahdollisissa rankkareissa, laajentanut rankkariarsenaalinsa todella näyttäväksi.

Kiiskinen:

Salamannopea ja oivaltava laituri, jonka suoraan syötöstä lämäriä maalivahdit tulevat oppimaan pelkäämään.

Jantunen:

Mitä tässä enää tarvitsee sanoa. Ilmiömäisen peliälyn ja rauhallisuuden kanssa operoiva konkari, jonka passit kyllä löytää takatolpille. Tuo kullanarvoista kokemusta on sitten kentällä tai vaihtoaition takana.

Maalivahdit Turta & Hyvärinen & Huumonen:

Vihdoinkin saadaan hieman liian itsevarmaksi päässeelle Mäki-Rekolalle kaivattua kilpailua.DSC_0643

Mielestäsi joukkueen komein / nälkäisin / kovin värikynä?

– Itseäni ei kai saa sanoa, niin laitetaan tämä menemään Kisselle (Kiiskinen). Naisfanien harmiksi mies ei kuitenkaan ole vapailla markkinoilla.

– Nälkäisin menee ilman mietintää Lasselle (Ruponen). Näkee paljon vaivaa kyltymättömän nälkänsä tyydyttämiseen.

– Tähän laittaisin parivaljakko Nevalainen & Ranta-Aho. Kyllä heikompaa hirvittää näiden kahden välissä ja poskia punottaa. Lähestulkoon aina laatu läppää, mutta omalle kohdalle kaksikon pensselin ei toivo osuvan.

Kuka seuraavaksi piinapenkkiin ja mitä haluaisit häneltä kysyä?

Ei ole kuin yksi vaihtoehto, Hollolan omapoika Forsström. Uskon miehen olevan mediaseksikkäin pelaajamme heti Japin (Jantunen) jälkeen.

 Kysymykseni Folkelle on:

”Kansaa varmasti kiinnostaa saada vihdoin vastaus, että mitä tapahtui Matinkylässä ottelussa Bluesin a-junnuja vastaan? Huhujen mukaanhan tilanteeseen liittyi avausyritys ja katsomossa istunut pahaa aavistamaton mummo.”


Ensi kerralla siis haastattelupenkkiin kaivetaan yksi joukkueen uusista pelaajista, Niko Forsström!