Joukkueen tärkein voimavara – Huoltajat

Huoltajat, tuo joukkueen tärkein moottori joka pitää huolen siitä, että koneet pysyvät käynnissä. Silti heistä ei hirveästi puhuta – eivätkä he paistattele liiemmin valokeilassa. Siitä huolimatta huoltajat nauttivat suurta kunnioitusta joukkueen sisällä. Tämän kauden huoltajakaksikon muodostaa Jäteissä Atte Lajula ja apunaan miehellä on Jani ’’kapa’’ Kallio

Minkälainen mies on Atte Lajula?
48-vuotias kahden lapsen isä ja hankala aviomies. Moottoripyöräilevä hokifani. Suosikkijoukkueet HC Giants (tietenkin) ja Chigago Blackhawks.

Miten kuvailisit huoltajan tehtäviä ?
Luoda olosuhteet pelaajille peleissä ja treeneissä sellaisiksi, että pelaajat voivat hoitaa vain omat hommansa – eli pelaamisen.

Olet toiminut useamman vuoden huoltajana, mikä saa jatkamaan vuodesta toiseen ? Tässä hommassa näkee ja kokee hyvin nopeasti miten työt tuli tehtyä. Nuorten urheilijoiden kanssa touhutessa tuntee itsensäkin nuoremmaksi. Tosin peiliin katsoessa (onneksi aika harvoin) ja nukkumaan mennessä huomaa sen, ettei se ole vain tunne. Huoltajana puuhaillessa saa olla mukana näkemässä ja tekemässä sitä kokonaisuutta mitä jääkiekko on.

huoltajat

(Huoltajat vasemmalta: Jani Kallio & Atte Lajula) 

Ensimmäinen vuosi Jäteissä menossa, miltä meno on maistunut tähän asti?
Hyvin on maistunut ja vaikka välillä jalat on puhki, niin sataprosenttisesti ollaan plussan puolella. Hollolaan oli helppo tulla, koska olin viimekaudella B-junnuissa Karpen (Kari Mäkitalo) alaisuudessa, eli tutut nurkat ja ihmiset.

Joukkueista löytyy aina niitä vaikeampia tapauksia huoltajan kannalta. Paljasta hieman Jättien tilanteesta.
Kun vertailupohjana on 15-vuotta junnujen kanssa, niin vaikeat tapaukset löytyvät huoltajan peilistä. Taitaa vaikein asia olla meikäläisen teroitustaito tai sen puute, kun esimerkiksi Kaitsun (Lindström) Kissen (Kiiskinen) tai herra kapteenin (Sireni) teroitusten väli lasketaan kuukausissa ja kirsikat kakun päälle.
Henri Turunen saattaa tuoda luistimen kerrallaan ja Penttilän Tuukalta pitää melkein varastaa luistimet teroitukseen.
Todellisuudessa, hyvin käyttäytyvistä vääräleukaisista miehistä koostuva harvinaisen yhtenäinen joukkue.

Huoltajan tärkein ominaisuus ?
Muistaa, että katsojat ovat katsomossa ja joukkue (työsi) edessäsi.

Terveiset Jättien seuraajille.
Tervetuloa pelejä katsomaan ja olemaan se kuuluisa kuuden pelaaja. Ääntä peliin, mies päättää.