Kiekko jäähän – pudotuspelit käyntiin

Pudotuspelit käynnistyvät huomenna Jättien osalta. Runkosarjan voitto tarkoitti suoraa paikkaa välieriin. Joukkue kohtaa välierissä Valkeakosken K-Ahmat. Toisessa otteluparissa kohtaavat runkosarjan kakkonen Uplakers (Ylöjärvi) ja KPK (Mänttä). Molempien ottelusarjojen voittajat etenevät finaaliin, jotka alkavat 8.päivä maaliskuuta. Päävalmentaja Kari Mäkitalo painottaa hetkessä elämisen tärkeyttä, nyt on lupa nauttia.

  • Kauden ensimmäinen vaihe on takana ja paikka Playoffs-peleihin saavutettiin jo hyvissä ajoin. Ajatukset ja valmistautuminen tuleviin välieräotteluihin on aloitettu ja jokainen peli tästä eteenpäin on tärkeä. Näitä pelejä on odotettu ja näissä peleissä pelataan vain voitoista. Tekemisen ja asenteen pitää olla kunnossa. Pitää elää Carpe Diem – tilassa, eli olla tässä hetkessä ja keskittyä vain olennaiseen, päävalmentaja summaa.

jjjjjj

Kevään ensimmäisen yllätyksen, ainakin monen papereissa teki K-Ahmat, kun joukkue marssi niukasti puolivälierissä KOOVEE:n yli. Valkeakoskelaisten voitto tarkoittaa, että Jätit kohtaavat välierissä juuri Valkeakoskelaiset. Kevään tosipeleissä, nimillä tai logoilla ei ole merkitystä. Sitä joukkueen kapteeni Miikka Sireni painottaa vahvasti.

  • Se on ihan sama millanen logo siellä on vastustajalla paidassa. Tällä hetkellä pahin mitä voi tapahtua on, että aletaan pelaamaan pelejä ennakkoon omassa mielessä. Pudotuspeleihin lähdettäessä ollaan varmasti paras joukkue, mutta niin kuin tähänkin asti on nähty niin itse me noi pelit lahjoitetaan vastustajalle jos niin käy, kapteeni puntaroi.

Kevät on tunnetusti pelaajan parasta aikaa. Runkosarjan pistepörssin voittanut Tomi Stylman odottaa jo vesi kielellä tulevia pudotuspelejä.

  • Odottavin mielin. Näitä pelejä on odotettu jo jonkun aikaa. Tottakai myös luottavaisin mielin, mutta mikään ei tuu ilmasiks, pelkästään kattomalla ja odottelemalla. Puheet on nyt pidetty, nyt on tekojen vuoro. Nyt on väärä aika alkaa jännittämään, vaan pitää nauttia pelaamisesta. Pelit vaan kovenee ja pidot paranee. Kevät on kiekossa sitä hienointa aikaa, Style vinkkaa.

jengi2

(Edellinen joukkueiden kohtaaminen oli ikimuistoinen Radiomäellä)

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa, kaikista neljästä kerrasta Jätit ovat poistuneet voittajana kaukalosta. Viimeisimmän ottelun moni muistaa, se oli kiekkokarnevaali Radiomäellä. Silti, nyt panokset ovat toisenlaiset ja lipsuiluun ei ole varaa. Tässä vaiheessa on turha tuijotella peräpeilistä edesmenneitä otteluita.

  • Joukkueen tekemiseen luotan varmasti, kun saadaan vaan henki päälle heti alussa. Puolustuspelaamista on hiottu vielä viimeisissä treeneissä ja sekin on kehittynyt. Hyökkäyspäässä luodaan varmasti tarpeeksi paikkoja maalien tekemiseen ja matsin voittamiseen sitä kautta, Sireni päättää.

Loistavassa vireessä läpi kauden olleelta duolta Stylman & Ranta-aho on lupa odottaa paljon. Duon ensimmäinen osa povaa tasaista ja fyysistä sarjaa.

  • Sarjasta tulee varmasti tasainen ja fyysinen. Molemmilla joukkueilla on halua jatkaa pelejää ja päästää taistelee mestaruudesta. Se kumpi haluaa enemmän voittaa ja taistella niin menee sarjasta jatkoon, Style summaa.

Välierät pelataan paras kolmesta-systeemillä, joten kahdella voitolla irtoaa paikka finaaleissa. Kausikortit eivät käy pudotuspeleissä.