Kohti playoff kevättä

Tuiskuinen tammikuu pyryttää ja Jättien menoa ei näytä pysäyttävän Rautaliigan Hämeen-lohkossa mikään. Joukkue on tähän mennessä pelannut 19 ottelua – joista saldona 16 voittoa ja vain 3 tappiota. Joukkueen tehokkaimman hyökkäyskolmikon on tähän mennessä muodostanut kolmikko – Ranta-AhoStylmanRönkkö. Kolmikko on nakuttanut yhteensä 114 tehopistettä. Kolmikon lisäksi joukkueesta on löytynyt tarvittavaa tulivoimaa laajalla rintamalla.
Hollolaan saapui tällä kaudella tukku uusia pelimiehiä, yksi heistä on puolustaja Anssi Mertaranta. Päävalmentaja Kari Mäkitalo näkee selkeitä kehittämiskohteita loppukautta ja pudotuspelejä ajatellen.

 

Hyökkääjä Tomi Stylman

 • Omalta osalta kausi on ollut hyvää tasaista suorittamista. Lisäksi olen pysynyt terveenä, ilman mitään suurempia vammoja mikä on aina positiivista.
  Vastuuta on tullut kiitettävästi ja saanut sitä kautta autettua joukkuetta voittamaan otteluita. Joukkueen alkukausi on sujunut ainakin pisteiden valossa jopa yli odotusten. img_8893
  Joukkueen vahvistumisen myötä ollaan pystytty kääntämään tiukatkin ottelut voitoiksi. Se näkyykin sarjataulukossa, siihen saa ja pitääkin olla tyytyväinen.
  Tuossa kentässä on ollut kiva pelata. Onhan se aina helpompi pelata samojen jätkien kanssa, ettei tarvitse jokakerta sopia samoja asioita, vaan voidaan rauhassa keskittyä hiomaan ketjusta entistä parempaa.
  Kentästä löytyy taitoa ja luovuutta ihan riittämiin, mutta ihan kaikkea ei olla vielä saatu irti. Parannettavaa on, keväällä ollaan entistä vaarallisempia, Stylman lupailee.

 

 

Päävalmentaja Kari Mäkitalo

 • Kausi tähän mennessä on mennyt laaditun käsikirjoitukseen mukaan. Voittoja on tullut enemmän kuin tappioita ja hyvä asia on se, että välillä huonollakin pelillä ollaan pystytty venymään ja tekemään voittoon tarvittavat maalit. Joukkueen peli on ollut hyvässä moodissa vaikka pelirosterissa on ollut muutoksia pelistä toiseen.
  Loppukautta ajatellen harjoittelun pääpaino tulee olemaan oikeiden koostumusten sisäänajossa ja toivottavasti suuremmilta loukkaantumisilta ja sairastumisilta säästyttäisiin. Puolustuspelaamisessa ja hyökkäysten suoraviivaisuudessa on vielä hiomista. Maalivahtien 12308441_984126641652028_4809424860228391953_nosalta ollaan menty kaikki pelaa-periaatteella ja ratkaisut siitä kuka kantaa torjuntavastuun kun pelit kovenevat, jää nähtäväksi.
  Hyökkääjistä Ranta-ahon ja Stylmanin lisäksi oivaan pelivireeseen on noussut Henri Turunen sekä Tomi Inkinen ja puolustaja Perttu Hynönen. Pienistä loukkaantumisista kärsineet Joona Rönkkö, Markus Heinonen ja Anssi Mertaranta alkavat lähestyä normaalitasoaan ja kun vielä kapteeni Miikka Sirenikin liittyy takaisin harjoitusvahvuuteen niin pakka alkaa olemaan kasassa.

Puolustaja Anssi Mertaranta

 • Tulin tälle kaudelle Hollolaan ja olen tähän asti ollut enemmän kuin tyytyväinen kaikkeen – miten asiat täällä on hoidettu. Lisäksi meillä on erittäin kilpailukykyinen joukkue saatu kasaan. Yllättävän hyviä jätkiä jopa saatu samaan koppiin mahtumaan, paitsi meikäläinen on iso poikkeus.
  Omat peliesitykset ovat jättäneet vielä parannettavaa, mutta niin kuin taitelija Aaltonen aikoinaan totesi ’’pojat pellaa syksyllä, miehet kevväällä’’ Tasaisuutta täytyy omiin otteisiin loppukautta kohti saada. img_4552
  Ehkä täytyy alkaa toteuttamaan enemmän peruspakin hommia, kiekkoa rumpuun ja vaihtoon. Joukkueen osalta pelit ovat menneet paremmin, kuin osasi odottaa. Vaikka tiesin, että meillä on hyvä joukkue tälle kaudelle kasassa niin en aivan tällaista dominointia osannut odottaa.
  Tosin paljon on sellaisia pelejä mahtunut joukkoon, missä meille on pomppinut kiekko suotuisasti.

Joukkueella on jäljellä seitsemän runkosarjaottelua. Tällä hetkellä ero kakkosena olevaan KOOVEE:seen on 10 pistettä. Runkosarjan ykkönen ja kakkonen matkaavat suoraan välieriin. Pudotuspelit pelataan mitä todennäköisimmin paras kahdesta menetelmällä.
Voittaja matkaa Suomi-sarjakarsintoihin, missä joukkueen tavoitteet ovat kauden alusta alkaen olleet.

Tomi Stylman

 • Omat ja joukkueen tavoitteet ovat samalla tasolla. Joka päivä pyrin auttamaan joukkuetta omalla suorittamisella, jotta pystyttäisiin keväällä taistelemaan tosissaan sarjanoususta.
  Tällä hetkellä nostaisin Turusen ja Inkisen. Turunen on noussut kauden edetessä hirmuiseen lentoon ja pystyy omalla pelaamisellaan nostamaan minkä tahansa kentän tekemään tulosta. Inkinen on puolestaan tuonut joukkueeseen älyttömän määrän taitoa ja luovuutta mitä on ilo katsella, josta varmasti yleisökin tykkää, mies päättää.

Anssi Mertaranta

 • Joukkueen tavoitteet siintää tietenkin siellä pudotuspeleissä menestymisessä ja sitä kautta Suomi-sarjakarsinnoissa. Omia tavoitteita ei kauheasti ole, paitsi onhan se kiva nakuttaa pisteitä. Pelataan joukkueelle, ainakin yritetään. Läpsytellään loput runkosarjapelit pois ja lähetään pudotuspeleihin hakemaan pytty kotiin.
  Ei meille tässä lohkossa pysäyttäjää löydy, lopussa painetaan vasta kaasu pohjaan, mies vinkkaa. 

Kari Mäkitalo

 • Joukkueen tavoite on ollut kauden alusta alkaen Suomi-sarjakarsinnat. Matka jatkuu tästä maltillisin askelin runkosarjassa pelistä toiseen ja kohti pudotuspelejä.

 

Seuraava kotiottelu lauantaina 21.1.2017 klo 17:00