Matkalla Mäntän ”saunaan”

Sarjakärki HC Giants matkaa tänään vierasreissulle Mänttään. Vastassa on paikallinen Koilis-Pirkan kiekko eli KPK. Joukkue on tunnettu kovaäänisistä faneistaan ja loistavasta tunnelmasta hallissa. Tänäänkin tunnelmaa tulee riittäämään katsomossa varmasti, siitä pitää huolen lauantai-ilta ja kello 19 alkava ottelu.

Lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. KPK on sarjassa kahdeksantena voittaen vain yhden ottelun neljästä. Kun taas hollolalaiset porskuttavat neljän ottelun voittoputkessa, häviten ainoastaan ensimmäisen kohtaamisen Kangasalalla Kisa-Eaglesille.

Molemmilla oli viime viikonloppuna melkoiset maalikarkelot peleissään, KPK kärsi 8-6 tappion KOOVEE:lle ja Jätit voittivat oman ottelunsa Hokkareita vastaan 4-10. Nähtäväksi jää minkälaiset maalikarkelot tänään saadaan aikaan Mäntän illassa.

 

HC Giantsin ja koko sarjan pistepörssin kärjessä keikkuu Tomi Stylman 14 (9+5) tehopisteellään, mukavasti perässä tulee Stylmanin ketjukaveri Kim Ranta-aho 14 (3+11) tehostepisteellään myös. KPK:n tehopelaajia ovat neljässä ensimmäisessä ottelussa olleet Janne Järvinen 8 (6+2) tehopistettä ja Matias Huhtala 8 (4+4) tehopisteellä myöskin.

 

Toimitus haastatteli vikkelä jalkaista puolustajaamme Anssi Mertarantaa. Millä mielin joukkue lähtee kohti Mänttää?
– Kyllä me luottavaisin mielin voidaan lähteä Mänttään. Ollaan parannettu peli – peliltä omaa tekemistä ja uskon, että tänään otetaan taas yks steppi eteenpäin. Kiva päästä taas poikien kanssa reissun päälle.

Anssi Mertaranta lähtee luottavaisena kohti Mäntän "saunailtaa"

Anssi Mertaranta lähtee luottavaisena kohti Mäntän ”saunailtaa” (Kuva: caritkuvat)

 

Minkälaisin eväin KPK kaatuu tänään?


– Toivotaan, että saadaan hyvä alku tänään matsille ja johtoasemasta pelaamaan. Helpottaisi kummasti meidän tekemistä. Kyllä mä uskon, että tänään hiljennetään Mäntän ”sauna” useamman kerran.
Vastustajasta en tiedä juuri mitään, mutta meillä on sarjan paras joukkue, joten se on ihan sama, ketä sieltä tulee vastaa, Mertaranta päättää.

 

Haastattelun aikana Mertarannalla oli hirmuinen kiire aamupuntille, kerkesimme vielä kysymään, että keneltä Jättilaumasta hän odottaa tuloksekasta iltapuhdetta?

–  Kyllä mä odotan meidän kentän laitureilta vähän nyt tulosta (Ranta-Aho & Rönkkö). Ettei meidän tarvis Hynösen ja Stylen kanssa aina maalata. Mulla loppu jo tokan pelin jälkeen sormet, kun laskin, monta paikkaa nää kaks veijaria tuhlaili. Pojille vaan terveisiä

 

Jätit saivat viikolla myös mukavia uutisia, kokenut sotaratsu Tomi Inkinen liittyy jättilaumaan. Inkinen on viimeiset 5 kautta pelannut Kotkan Titaaneissa, siellä hän pelasi niin III-divisioonaa kuin II-divisioonaa. Aikaisemmin hän on pelannut Heinolan Hekissä mm. Suomi-sarjaa ja Mestistä. Tämän kauden alussa hän oli Try-outilla Heinolan Peliitoissa mutta sopimusta sieltä ei tällä kertaa irronnut.

Inkinen liittyi joukkueeseen keskiviikkona ja on myös tänään lauantaina jo joukkueen mukana Mäntässä.

Tomi Inkinen pukee jatkossa sinistä nuttua päälleen

Tomi Inkinen pukee jatkossa sinistä nuttua päälleen

 Päävalmentaja Kari Mäkitalo kommentoi Inkisen liittymistä joukkueeseen
– Tomi Inkinen on älykäs ja kiekkovarma hyökkääjä joka tuo joukkueen hyökkäykseen kokemusta ja etenkin ylivoimapeliin uuden ulottuvuuden.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Tomi Inkinen http://www.eliteprospects.com/player.php?player=12353)