21.3.2015 Hc Giants vs HiHo

Hikikiekkoa ja sirkushuveja Hollolassa

Giantsin Rautaliiga-karsinnan kolmannessa ottelussa kotiluolaan Heinsuolle matkasi Tampereen seudun HikiHockey eli HiHo. HiHo mainosti jo sosiaalisessa mediassa joukkueen taisteluilmettä ja kovaäänisiä fanijoukkojaan joten odotettavissa oli kiihkeä lauantai-illan kamppailu.

Giants ja HiHo olivat molemmat samassa tilanteessa. Molemmilla oli yksi voitto ja yksi tappio aikaisemmista otteluista. Tappiolla pääsy Rautaliigaan olisi muiden joukkueiden keskinäisistä otteluista kiinni.

Jättien pukukopissa tämä selkäseinää vasten asetelma näkyi selkeästi. Kokeneet pelaajat loivat uskoa ja kertoivat nöyryyden merkityksestä ja puolustuspelaamisen tärkeydestä.

Ensimmäinen erä, peliä etsimässä
Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta vaikeasti. Hyökkääjillä oli intoa vain hyökkäyspäähän ja puolustajilla oli kiire kun vastustaja prässäsi erittäin kovaa alkuminuutit.
Ensimmäisen erän loppupuoliskolla alkoi tapahtumaan. Kun kotijoukkue sai ensimmäisen ylivoiman. Joukkueemme ehdottomiin tähtiin kuuluva Iiro Sopanen laittoi ranteet lukkoon ja pikkumustan yläläskiin, syöttäjinä tähän maaliin olivat ketjukaverit Joonas Haapakoski & Jan-Erik Kammonen.
Kovin kauaa ei kotijoukkueen juhlaa kestänyt, HiHo tuli heti minuutin päästä tasoihin ja vielä hieman tuurillakin 2-1 johtoon.
Erän viimeisillä sekunneilla tutkapari Nevalainen-Ranta-aho teki vielä tasoitusmaalin ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiinkin tasatilanteessa 2-2

Erätauolla kotijoukkueen valmentaja Kari ”Karppe” Mäkitalo antoi vähän sapiskaa laiskuudesta ja painotti otteluntärkeyttä. Myös Aku Nevalainen ruoski joukkuetta ja etenkin aisapariaan Ranta-ahoa: ”ei me voiteta jos sä kokoajan teet noita sirkustemppuja”.

Toinen erä, Jättien dominointia
Puheet auttoivat ja jo heti toisen erän alussa kansankiihottajat Ranta-aho ja Nevalainen tekivät maalit mieheen. Ranta-ahon läpiajon syötti maagisella Petteri Nummelin maisella oman maalinvierestä lähteneellä avauksella Patrik Ruponen. Avaus olikin ehkä Patrikin uran hienoimpia ja tästä varmasti niin joukkuekaverit kuin Lahden seudun hameväki saa kuulla. Viimeinen tikki vastustajan maalivahdille oli kun Vili Reponen ampui unelmalaukauksen alakiisseliin ja ottelun tilanteeseen 5-2. Nimensä tilastoihin syöttäjinä näihin kolmeen maaliin saivat Ruponen, Sireni, Ranta-aho ja Koskinen. Näiden takaiskujen jälkeen vierasjoukkueen maalivahti viiletti vaihtoon ja peli jatkui eteenpäin.
Vielä saatiin nautiskella parista kotijoukkueen maalista nopeaan tahtiin, maaleja iskivät Lassi Koskinen ja Nevalainen. Tämän jälkeen vastustajan olikin pakko ottaa aikalisä ja keksiä keino pysäyttää Hollolan tähtiä.

Ajassa 33:12 tapahtui jotain odottamatonta, joka muistetaan Hollolan kujilla ja pitkään!  Kim Ranta-aho sai kiekon, vei sen vastustajan puolustajan jalkojen välistä, maalintaakse ja kyllä! Vei kiekon lavanpäälle ja kiepautti kokorahan edestä ilmaveivin vastustajan rysään!!

Tässä vaiheessa tulikin taktinen aikalisä kun yleisö nousi seisomaan ja taputti pitkänaikaa tälle suoritukselle.
Kyseistä postimerkkisuoritusta Hollolassa sarjapelissä ei ole nähty miesmuistiin.

Loppuerän aikana vastustaja vielä onnistui pariin kertaan kaventaen ottelun tilanteeseen 9-4. Näissä lukemissa siirryttiin seuraavan erään.

Kolmas erä, joko mennään kotiin?

Ranta-ahon temput jättivät vielä suut hieman ammolleen ja kenties ajatukset koppiin. Vastustaja kavensi ylivoimalla vielä 9-5 lukemiin vasta 18 sekunnin pelin jälkeen. Leijonanhäkistä kolmannessa erässä irti päästetty Kalle Virtanen aloitti taklauspelillään vastustajana kuumentamisen entisestään. Nevalainen joutuikin vielä ottamaan pienen painin HiHon pelaajan kanssa ja kyllä sekin tanssi taisi mennä pistevoitolla kotijoukkueelle.

Saatiinpa nähdä vielä pari maalia, Tekijöinä Kammonen ja Haapakoski. Loppulukemiksi jäikin kotijoukkueen hyväksi 11-5.

Katsomossakin reilu 100 henkeä sai nauttia tästä viidentähden illallisohjelmasta. Ottelun tehomiehet Kim Ranta-aho sekä Aku Nevalainen saalistivat molemmat 6 tehopistettä ja Jättien maalinsuulla marjoja poiminut Anssi Mäki-rekola koppasi 45 kiekkoa.

Ottelun tilastot:

Kim Ranta-aho 3+3, Aku Nevalainen 2+4, Lassi Koskinen 2+2, Joonas Haapakoski 1+2, Jan-Erik Kammonen 1+2, Patrik Ruponen 0+2, Vili Reponen 1+0, Iiro Sopanen 1+0, Tuukka Penttilä 0+1, Miikka Sireni 0+1

Seuraava ja viimeinen Jättien kotipeli

Perjantaina 27.3 Hollolan jäähallilla kello 19:30

Toivommekin rikkovamme 200 yleisömäärän maagisen rajan. Paikalla myös ohjelmaa sekä playoff meininkiä joten tulkaa paikan päälle katsomaan viihdyttävää kiekkoa!