28.3. Hokkarit VS Hc Giants

HC Giants nousi taisteluvoitolla ensi kaudeksi 2.divisioonaan.

Hokkarit – HC Giants 3-5

(1-1, 1-1, 1-3)

Lauantaina iltapäivällä pelattiin Hämeenkyrössä jääkiekon 2.divisioona karsinnoissa ratkaiseva ottelu kun paikallinen Hokkarit isännöi Hollolan HC Giantsia. Ottelun lähtökohdat olivat mielenkiintoiset, sillä perjantaina Giantsin otettua Hollolassa lähes täyden kotiyleisön edessä pakkovoiton Ikurin Vireestä, joukkueet olivat tasapisteissä jaetulla toisella sijalla ja näinollen ottelun voittaja tulisi nousemaan ensi kaudeksi ”rautaliigaan” kun taasen häviäjän osaksi tulisi jatkaa pelejä syksyllä 3.divisioonassa.

Ottelun alku ei näyttänyt Giantsin kannalta hyvältä kun Hokkarit räjäyttivät noin 500 henkisen kotiyleisön ensimmäisellä maalillaan pelikellon näyttäessä 00.35. Giants ei tästä onneksi lannistunut, vaan ajassa 05.50 juhlittiin Aku Nevalaisen tekemää tasoitusta ja tuuletuksillaan Nevalainen saavuttikin myös kotiyleisön huomion loppupelin ajaksi. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty ja erätauolle siirryttiinkin pelin kulkua kuvaavassa 1-1 tasatilanteessa.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä mutta hieman ensimmäistä rikkonaisempana kun joukkueet vuorotellen viilentelivät tunteitaan jäähypenkillä. Iiro Sopanen vei jätit ylivoimalla 1-2 johtoon erän puolivälin paikkeilla, mutta kotijoukkue onnistui tasoittamaan pelin niinikään ylivoimalla ja näinollen ratkaisu siirtyikin kolmanteen erään.

Kolmas erä alkoi hermostuneesti ja peli näyttikin jatkuvan rikkonaisena. Hokkareiden sorruttua erän ensimmäisiin jäähyihin, rokotti Giants ylivoima ajassa 43,40 kun Lassi Koskinen siirsi jätit 2-3 vierasjohtoon. Ilo jäi taas lyhyeksi kun Hokkarit huudatti kotiyleisöä vain reilu minuutti myöhemmin ja peli oli taas tasan. Peli aaltoili päästä päähän ja molempien joukkueiden otteissa näkyi lievää hermoilua seuraavan maalin tärkeyden korostuessa. Ajassa 53,36 Giantsin aktiivinen karvauspelaaminen palkittiin kun Otto Väätämöinen sai kiekon lapaansa ja siirsi napakalla laukauksella jätit askeleen lähemmäksi rautaliigaa. Hokkarit aloittivat vimmatun loppukirin joka kuitenkin katkesi Aku Nevalaisen ja Kim Ranta-Ahon aktiiviseen alivoimapelaamiseen joka palkittiin maalin muodossa ajassa 56,37. Giantsin maalivahti Anssi Mäki-Rekola piti huolen lopuista Hokkareiden yrityksistä ja summerin soidessa tulostaululla komeili lopputulos 3-5, joka tarkoitti Giantsin osalta sarjanousua.

Peli oli kuin tiivistelmä Jättien kaudesta, välillä todella näyttävää ja tehokasta pelaamista kun taas toisinaan vastustaja päästettiin kuin varkain peliin mukaan. Kuitenkin hieno ja onnistunut kausi joka sai hienon kruunun sarjanousun muodossa. Päijät-Hämäläiselle palloilukulttuurille ominaista totaalisulamista ei jättien leirissä loppukaudesta enää nähty ja näinollen kiekkojännäreillä on ensi kaudella nauttia Hollolassa tiukoista ja viihdyttävistä kamppailuista.