Fortuna vs Hc Giants 15.3.

Fortuna – HC Giants 1-4

(0-0, 1-2, 0-2)

Sunnuntaina tie Rautaliigaan sai toisen kappaleen. HC Giants matkusti Orivedelle Fortunan vieraaksi. Fortuna on karsintasarjan toinen II-divisioona joukkue ja uusi tuttavuus Jättiläisille.

IMG-20150315-WA0022

Ottelu alkoi kovalla Fortunan painostuksella. Tämä painostus päättyi kuitenkin nopeasti kun ajassa 02.01 vastustajan pelaaja taklasi Kim Ranta-Ahoa selästä Giantsin puolustusalueella. Tuomari palkitsi tämän hölmöilyn 5+20 rangaistuksella ja suihkukomennuksella. Viiden minuutin ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Myös Giants pääsi kokeilemaan, kuinka alivoimaa pelataan, kun Patrik Ruponen testasi, kuinka monta kertaa vastustajalle voi antaa poikittaista mailaa ennen kuin tuomari viheltää jäähyn. Virallinen lukema on tällä hetkellä 3. Alivoimasta kuitenkin selvittiin ja peli jatkui tasapäisenä vääntämisenä. Erän loppuun Fortuna jäähyili Giantsille 5-3 ylivoiman, mutta sitäkään ei pystytty hyödyntämään ennen erän päättymistä.

Toiseen erään Jättiläiset eivät ehtineetIMG-20150315-WA0017 edes jäälle ennen kun jäähyboksin luukku kävin jälleen. Tällä kertaa Giants myöhästyi aloituksesta ja erä aloitettiin Giantsin 4-3 ylivoimalla. Tilaa ei pystytty hyödyntämään ja peli oli edelleen tahmeaa. Fortuna rokottikin Jättiläisten tahmaiset otteet ja iski ottelun avausmaalin ajassa 22.43. Onneksi peli saatiin kuitenkin käännettyä minuutti avausmaalin jälkeen. Ajassa 23.40, muutaman pyörähdysharhautuksen päätteeksi Iiro Sopanen vapautti Miikka Sirenin hyvään vauhtiin, joka painoi siniviivalta erittäin nopealla ja painavalla rannelaukauksella kiekon vastustajan maaliin.  Giantsin johtoa lisäsi Panu Syrjälahti ajassa 31.24. Patrik Ruponen laukoi viivasta ja vastustajan maalivahti torjui kiekon Syrjälahdelle, joka toimitti kiekon varmasti tyhjään maaliin. Toisen syötön maaliin saalisti Otto Väätämöinen. Toiselle erätauolle mentiin Jätti-johdossa 2-1.

Kolmanteen erään mennessä pelitahti oli jo hiipunut ja ote siirtynyt Giantsille. Ensin ajassa 42.31 Miikka Sireni tehtaili illan toisensa tuttuun tapaan siniviivalta ja viimeisen naulan Fortunan Rautaliiga-haaveisiin iski Jan Erik-Kammonen Iiro Sopasen syötöstä.

Tilastot:
Iiro Sopanen 0+3
Jan-Erik Kammonen 1+1
Miikka Sireni 2+0
Panu Syrjälahti 1+0
Otto Väätämöinen 0+1
Patrik Ruponen 0+1
MV: Anssi Mäki-Rekola 10+16+14 =40

Lisää tilastoja:
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/?gameid=47180

Voitolla Giants nousi sarjataulukossa kolmanneksi, kolmen pisteen päähän Sisusta. Hokkarit jatkavat sarjakärjessä 9 pisteellä ja puhtaalla pelillä. Unelma elää siis ja seuraavat ottelut ovatkin Heinsuon kotiluolassa. Lauantaina 21.3 klo 18.00 Giants kohtaa HiHon ja sunnuntaina vastaan luistelee IK-VI. Sunnuntain ottelun alkamisaika ilmoitetaan myöhemmin. Tervetuloa hallille kannustamaan!