HauSi vs. Hc Giants

La 22.11

HauSi 0 – 8 HC Giants

(0-2 , 0-1 , 0-5)

Lauantai-illaksi oli taas luvassa revanssin paikka, kun jättiläislauma matkasi ensilumen peittämään Hämeenlinnaan HauSin vieraaksi. Edelliset kohtaamiset olivat jättiläisten osalta heikkoja esityksiä, eikä näistä peleistä ollut karttunut jälkipolville kerrottavaa, kuten ei myöskään pisteitä.

Pikkujoulukausi on kiivaimmillaan ja tämä ilmiö toi myös oman lisämausteensa tähänkin lauantaipäivään. Vielä muutamaa tuntia ennen peliä oli hieman epäselvää minkälaisella kokoonpanolla illan kamppailuun lähdetään ja pukukopissakin oli aistittavissa tuulahduksia pikkujoulutunnelmista. Osalla tulevista, osalla menneistä.

Valmistautuminen tuplaviikonloppuun oli ollut kovin rikkonaista, eikä ehjillä kentällisillä päästy harjoittelemaan nimeksikään. Tästä huolimatta tunnelma pukukopissa oli varovaisen luottavainen ja rento. Vastustajan kokoonpanosta pantiin merkille, että laajasta ja laadukkaasta materiaalistaan tunnettu HauSi, oli myös tosissaan liikkeellä metsästämässä sarjapisteitä. Muun muassa NHL-kokemustakin omaava ja yli 600 Liigapeliä pelannut Tony Virta ei vaan mahtunut kokoonpanoon. Tämä tieto hieman lannisti jättiläisten junioriosastoa, jotka olivat kuulemma kärsineet lievistä univaikeuksista edellisiltana miettiessään ”miten kulmaväännön aikana voi pyytää nimikirjotuksia?”.

Pelin alku sujui juuri niin kuin jättiläisleirissä oli suunniteltu ja jo puolen minuutin pelin jälkeen kiekkoa kaivettiin Hämeenlinnalaisten nuotasta. Alaraajavammasta toipunut Joonas Haapakoski niittasi jätit 0-1 johtoon. Tämä loi valtavasti uskoa koko jättiläisleiriin, koska jos Jokke onnistuu maalinteossa, niin jokaisella on varmasti hyvät mahdollisuudet toistaa sama temppu. Haapakoski itsekin tiedosti kyseisen tapahtuman harvinaisen luonteen ja huhutaankin Joken neuvotelleen erätauolla jäähallin vahtimestarin kanssa mahdollisuuksista kehystää maali olohuoneen seinälle. Onneksi päädyttiin lopputulokseen, jossa maali jäi Hämeenlinnaan, koska peliä oli vielä reilusti jäljellä. Ensimmäisessä erässä maalinteossa onnistui myös Sami Tommola ja erätaukotilanne oli näinollen 0-2 jättiläisten hyväksi.IMG_4756

Toinen erä oli vauhdikasta ja peli aaltoili päästä päähän. Paikkoja oli molemmilla joukkueilla, mutta kiitos loistavasti pelanneen jättiläismaalivahti Tino Heinon ja irtokiekon vainunneen Lassi Koskisen, toiselle erätauolle päästiin 0-3 johdossa. Erätauolla korostettiin maltin ja huolellisuuden merkitystä, sillä vastustaja tulisi kolmanteen erään varmasti sisuuntuneena. Puolustuspelin kustannuksella ei siis paikkoja tarvinnut enää itse luoda, mutta niitä takuulla aukeaisi vahvan puolustamisen ansiosta.

Viimeisen erän pelaaminen olikin kenties kauden vahvinta ja varminta suorittamista. Vahva viisikkopuolustaminen takasi lopulta murskaavan tuntuisen 0-8 vierasvoiton. Maalivahtipeli kallistui myös 100-0 jättiläisille, sillä Tino torjui kaiken mahdollisen ja mahdottoman, kun taas vastustajan maalivahdilla näytti aika-ajoin olevan vaikeuksia saada edes silmiään kiinni. Peli oli hyvä osoitus siitä, että jos jättiläislauma pelaa omaa huolellista ja työteliästä pelaamistaan, ovat mahdollisuudet kenen tahansa voittamiseen illasta toiseen olemassa. Jatkossa suurena haasteena on saman peli-ilmeen säilyttäminen vastuksesta riippumatta.

IMG_4758

Päivän jättiläiset:

Tino Heino, 39 torjuntaa ja nollapeli ei varmaankaan perusteluja kaipaa.

Herman ”Pyrtsi” Pyrhönen, Pyrhiläinen pörräsi tuttuun malliinsa sekoittaen pakkaa. Aiheuttaa sydämentykytyksiä niin omissa kuin vastustajissakin. Palkintona maali ja tuuletuksista päätellen oli itsekin silminnähden yllättynyt tästä palkinnosta.

Koko joukkueen esitys oli todella vahvaa ja jokaisen panos oli merkittävässä roolissa lopputuloksen kannalta.


 

  1. erä        

00:30 0-1 91 HAAPAKOSKI Joonas 77 KAMMONEN Jan-Erik, 90 SIRENI Miikka

14:22 0-2 YV 15 TOMMOLA Sami 3 RUPONEN Patrik, 25 PELTONEN Juha-Pekka

  1. erä        

36:06 0-3 8 KOSKINEN Lassi 29 VÄINÖLÄ Vili

  1. erä        

42:04 0-4 40 LINDQVIST Aarno 25 PELTONEN Juha-Pekka, 3 RUPONEN Patrik

47:34 0-5 15 TOMMOLA Sami 8 KOSKINEN Lassi

52:15 0-6 77 KAMMONEN Jan-Erik 19 SOPANEN Iiro, 91 HAAPAKOSKI Joonas

54:56 0-7 YV 90 SIRENI Miikka 77 KAMMONEN Jan-Erik, 19 SOPANEN Iiro

57:40 0-8 YV 88 PYRHÖNEN Herman 77 KAMMONEN Jan-Erik, 19 SOPANEN Iiro