Hc Giants vs. HauSi

La 11.10

HC Giants 3 – 9 HauSi
(2-3 , 0-4 , 1-2)

Syksyisen synkkä lauantai-ilta Hollolassa ja myöhäisottelu HauSia vastaan alkamassa.

Lähtökohdat ottelulle olivat kutkuttavat. HauSi pyyhki edellisessä kohtaamisessa jättiläisillä kenttää ja ratkaisi pelin jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Tämän jälkeen jättien otteet ovat olleet vakuuttavia ja murskavoittoja on nähty illasta toiseen. Nyt kuitenkin jättiläisten terävimmälle kärkiosaamiselle oli annettu vapaailta ja tämän lisäksi pari avainhyökkääjää oli sivussa loukkaantumisten ja pelikieltojen johdosta, joten vähemmälle peliajalle jääneille sotureille avautui näytön paikka.
Tiedossa siis tasaista vääntöä ja nälkäisten sotureiden periksiantamatonta taistelua.

Taistelu pysyikin hyvin tasaisena, kunnes kiekko putosi jäähän.
Ajassa 1.45 HauSi onnistui ensimmäisen kerran ohittamaan kiekkosateeseen uhratun Tino Heinon, jättiläiskentällisen katsellessa ihaillen vierestä. Tästä takaiskusta jättiläiset eivät lamaantuneet, vaan pelin painopiste siirtyikin pikkuhiljaa kohti HauSin päätyä.
Jättiläisten logoammunta spesialisti Joonas Haapakoski pysäytti pelikellon ajassa 3.38 tasoituksen merkiksi. Tähän mennessä ei ole löytynyt niin pientä logoa maalivahdin paidassa johon Jokke ei olisi osunut, mutta ilmeisesti HauSi maalivahdin lähestulkoon musta paita herpaannutti keskittymisen niin että kiekko livahti vastustamattomasti maaliin. Tasoituksen jälkeen ote pysyi jättiläisillä ja vastustaja joutui rikkomaan peliä jäähyjen arvoisesti.

Pelikellon näyttäessä 8.37 nähtiin debyyttiotteluaan pelannen Henri ”hammaskeiju” Pöyhösen kylmänviileä viimeistely, kun hän loistavan ylivoimakuvion päätteeksi siirsi jättiläiset kahden miehen ylivoimalla 2-1 johtoon. Varmana viimeistelijänä tunnettu Henri muisteli edellisen osumansa syntyneen joulun tienoilla, vuonna 2008, joten hymy oli herkässä ja kenties pieni liikutuksen kyynelkin nähtiin silmäkulmassa. Oli miten oli, tästä eteenpäin hymyn aiheet olivat vähissä ja kyyneleetkin jotain aivan muuta kuin liikutuksen kyyneleitä.

Loppuerässä jättiläiset keskittyivät lähinnä vierestä katseluun ja tuomareiden toiminnan arvosteluun. HauSi kuittasi erän loppuun pari maalia ja erätauolle mentiinkin siis 2-3 vierasjohdossa.

IMG_4005Erätauolla koitettiin luoda uskoa ja saada tekemiseen jotain pientä järjen hiventä, tässä tosin onnistumatta. Toinen erä meni ensimmäisen erän lopun tunnelmissa ja keskittyminen riitti vain tapahtumien ihmettelyyn. Toinen erä 0-4 vastustajalle ja päijäthämäläisestä palloilukulttuurista tuttu ”totaalisulaminen” oli taas jälleen kerran nähnyt päivänvalon.

Viimeisestä erästäkään ei jälkipolville paljon kerrottavaa jäänyt, varovaista läpsyttelyä ja näennäistä pelailua. Summerin soittaessa oli taululla rumat, mutta oikeudenmukaiset lukemat 3-9 ja pisteet matkasivat kohti Hämeenlinnaa.

IMG_4006

Ensi lauantaina jättiläiset matkaavat Hämeenlinnaan Icedogsin vieraaksi ja parannettavaa jää tämän viikon harjoituksiin paljon. Hetkittäin näytti siltä, että ei ollut selvää mitä lajia ollaan pelaamassa ja pelitapa muistuttikin enemmän flipperiä kuin jääkiekkoa.
Viikon aikana onkin kerrattava mitkä tehtävät missäkin tilanteessa kuuluvat kenellekkin ja miten oman pelin pelaamiseen keskitytään.

Päivän jättiläiset:

Nimeltämainitsematon liituraitaan sonnustautuva herra.
Tämä vuodesta toiseen hauskuuttava hahmo pitää tasonsa illasta toiseen. Jos kotijoukkue tarjosi yleisölle näytelmäänsä farssi muodossa, on tämä herrasmies komedian kruunaamaton kiinteistökuningatar.

Teemu Nipuli.
Huolto toimii eestiläisen kellon tarkkuudella illasta toiseen.

Jaakko Salmela/Limuradio
Oli Limuradion roudarina, teknikkona, DJ, selostajana sekä äänimiehenä. Rakkaudesta lajiin.

IMG_4004