Hc Giants vs. HC Nokia

Su 23.11

HC Giants 8 – HC Nokia 5

(3-1, 1-3, 4-1)

Tuplaviikonlopun toinen osaottelu käytiin sunnuntaina klo 13.00 Heinsuon Jäähallissa. Lähtökohdat otteluun oli molemmilla melko samanlaiset. Edellisiltana myöhäinen ottelu ja palautumisaika oli jäänyt kummankin joukkueen osalta vähiin. Kotijoukkue olikin menettänyt lauantain kokoonpanosta kolme pelaajaa erinäisten syiden takia. Lauantain kokoonpanosta poissa ollut Hammaskeiju Pöyhönen, oltiin kuitenkin saatu mukaan sunnuntaille. Näin ollen kokoonpanossa oli tasan kolme hyökkäysketjua sekä kolme pakkiparia.

Jättien maalissa sunnuntaina aloitti Timo Kousa ja hänen olikin hypättävä Tino Heinon jättämiin nollapelisaappaisiin. Sekös se helppoa on…

IMG_4777

Ottelu alkoi Jättien hallinnassa ja vastustaja sai silloin tällöin kiekon kotijoukkueen puolustusalueelle. Ensimmäinen ylivoima koitti jäteille, kun peliä oli pelattu viitisen minuuttia. Hyvästä pyörityksestä ja muutamasta maalipaikasta huolimatta, tulostaulun nollalukema ei muuttunut. Heti ylivoiman loputtua Ruposen Lasse jäi luistelukilpailussa vastustajasta jälkeen ja heitti virvelin vastustajan kainaloon. Tästä tuomioksi tuli 2 minuutin istuminen yksityisboksissa.

HC Nokian viimeistelty ylivoimakuvio sai päätöksen, kun maaliahne puolustaja Lauri Kylväjä suti maalinedustalta kiekon verkon perukoille. Olihan siinä omat ja vieraatkin maalin edessä maaten, mutta sieltä se kiekko vain löysi tiensä tolppien väliin. Tilanne 0-1 vieraille, vaikka painostus oli ollut aivan toisessa päädyssä.

Hieman yli 10 minuuttia pelattiin ensimmäistä erää ja Jättien ykköskenttä otti pelin haltuun. Ykköstrio iski yhteen vaihtoon kaksi mahtavaa maalia. Ensimmäinen maali oli harjoiteltu kuvio: omanpään hidaslähtö ja lopulta tuulennopea ykkössentteri Jan-Erik Kammonen on yksin maalivahtia vasten. Koska eihän ”Jape” näistä erehdy tilanne 1-1. Syöttäjinä tähän komeaan maaliin sai nimensä Kapteeni Sireni ja kahden metrin Sopanen.

Tästä maalista 17 sekuntia ja kiekko löytyy taas Nokian maalivahti Kääriäisen selän takaa. Maalintekijänä kukas muukaan kuin J-E Kammonen. Nimensä pöytäkirjaan sai Sopanen toistamiseen sekä nuori ja nälkäinen Herman Pyrhönen.

Peli jatkui samanlaisena kuin se oli alkanutkin. Jätit pyörittivät ja loivat maalipaikkoja, mutta Nokian Kääriäinen piti joukkuetta mukana pelissä. Erän loppupuolella ykköspakki Miikka Sireni näytti, kuinka se 200km/h rannari lähtee. Tänään se lähti ja tuloksena kiekko vastustajan veskarin räpylän läpi, suoraan ”ylämummoon”. Syötön tähän antoi saman kentän laituri J.Haapakoski.

Toiseen erään lähdettiin Jättien 3-1 johdossa ja kopissa olikin painotettu samanlaisen vauhdin pitämistä sekä huolellista puolustuspelaamista. No, kumpikaan ei toteutunut. Jalat sekä päät jäivät koppiin. Reilu 7 minuuttia ja Kousa oli saanut kaivaa kiekon kahdesti selän takaa. Nokian maalit maalasivat Pesonen Petri sekä Syrjänen Roope. Tilanne 3-3 ja peli on uusi.IMG_4776

Toinen erä oli päinvastainen ensimmäisestä, Nokia vyörytti ja Jätit vikisivät. Onneksi Jättien maalissa Kousa oli pelipäällä ja piti joukkuetta pystyssä. Ajassa 32:02 kakkoskentän tähdet iskivät ja kiekko löytyi Kääriäisen takaa. Kiekon maalin ujutti Lassi Koskinen, työmyyrä Tommolan syötöstä. Toisen erän päätökseksi HC Nokia vielä tasoitti pelin ajassa 39:35. Näin ollen pukukoppeihin marssittiin tilanteessa 4-4. Erävoitto Nokialle 1-3.

Kolmas erä alkoi hieman ensimmäisen erän tapaan. Jätit olivat ottaneet jalat ja päät mukaan ja peli oli taas näyttävän näköistä. Ajassa 46:12 kellot pysähtyivät kun Haapakoski sai kiekon P-pisteiden väliin. Jokke latasi, latasi ja latasi ja loppujenlopuksi ampui lämärin. Kyllä luit oikein, lämärin. Nokian veskarin tehtävänä oli taas kerätä kiekko selän takaa pois. Tilanne 5-4 Hollolan Jäteille. Syötöt tähän maaliin keräsivät saman kentän miehet Kammonen & Sopanen.IMG_4774

Edellisestä maalista ei mennyt kovinkaan kauaa, kun Roni Haapasalo taisteli itsensä kaverista irti ja vielä kiekon kanssa. Pojat pääsevät 2vs1 hyökkäykseen. Huikean hienon esityön jälkeen, hyökkäyksessä mukana ollut Sopanen saa laittaa kiekon tyhjään rysään ja tilanteeksi 6-4. Syötön sai tietysti Haapasalo joka pelasi tilanteen uskomattoman hienosti. Tästä eteenpäin peli oli Jättien ja Nokia joutuikin heittämään norsukiekkoja keskialueelle ja tukeutumaan kilpikonna puolustukseen. Ajassa 52:22 tapahtui taas, kun Tommolan Sami laittoi itselleen ripari kiekon ja kävi sohaisemassa kiekon ripareista verkon perukoille. Syöttäjiäkin tähän saatiin Väinölän Vili ja Koskinen.

Edellisestä maalista ei mennyt kuin hetki ja taas Jätit olivat hienon kuvion päätteeksi tuulettelemassa maalia. Tällä kertaa maalinverkkoja venytti jo yhden syötön saanut Herman Pyrhönen. Mainittakoon vielä, että maalin jälkeen Nokian maalivahti Kääriäinen sai hakea uuden juomapullon vaihtoaitiosta, sillä ”Pyrtsin” läpiajon rystynosto laittoi juomapullonkin lentoon. Tästä maalista voitaisiin tehdä postimerkki, jos joku sai sen videolle?

Nokia vielä kavensi erän loppupuolella tilanteeseen 8-5, mutta viimeinen rutistus jäi joukkueelta tekemättä. Pistepussin täytettä tällä kertaa sai kotijoukkue Hc Giants.

IMG_4778Ottelu oli perinteinen III-divisioonan ottelu. Mailaa sai käyttää reilusti ja tuomarilinja oli mikä oli. Siitä hyötyi erityisesti vierasjoukkue, joka on ilmeisesti tottunut käyttämään mailaa muuhunkin kuin kiekon koskettamiseen.

Veskareiden torjunnat menivät lopulta melko tasan:
Kousa 36 ja Kääriäinen 33

Jäteiltä täydellinen viikonloppu, pisteitä 4/4 ja tehtyjä maaleja 16! Puolustuspeli toimi myös, koska omiin meni vain 5 maalia. Joukkue voikin olla tyytyväinen katastrofi-sarjanalun jälkeen.
Nyt ollaan taas kärkikahinoissa mukana!

Vuoden viimeinen ottelu pelataan 14.12 Hämeenlinnassa, kun Jätit matkustavat hurjaan vireeseen iskostuneen HPK Icedogsin vieraaksi.

Seuraava kotipeli pelataan tammikuussa 2015.

 

Päivän Jättiläiset:

Ykkösketju

Tehot 1+4, 2+2, 1+1, 1+1, 1+1. Aivan ylivoimainen.

Roni Haapasalo

Pirteää pelaamista ja taistelijan asenne. Tahtoi pisteitä itselleen sekä joukkueelle ja sai hankittua kummatkin.

Koko muu joukkue

Asenne ja etenkin puolustuspelaaminen.