Hc Giants vs. Naski

La 4.10
Hc Giants – NasKi 2
(3-1, 11-1, 6-1)

Tuuraaja hoiti homman, kun ”virallinen kirjailija” koki luovuuden tuskaa ja turvautui viikonloppuna miestä vahvempaan musteeseen. Käytävillä liikkuvien huhujen mukaan kirjailija on lähiaikoina opettelemassa tavaamaan.
Mutta sitten itse raporttiin!

Lähtökohdat peliin olivat selkeät:
Toinen joukkueista johtaa kaikkia sarjan tilastoja, kun taas toinen on viimeisenä jokaisessa tilastossa. Kuitenkin paikalliskamppailussa voi tapahtua mitä tahansa, joten Nastolaiset haluaisivat viedä Päijät-Hämeen herruuden kukistamalla Hollolan Jättiläiset!

Ottelu lähti käyntiin tasaisesti ja erittäin kiihkeästi, voisi sanoa jopa ihan agressiivisesti! Laidat ryskyivät ja kummallakin joukkueella oli paikkoja kuin hammaslääkärillä, mutta maalivahdit saivat vielä pidettyä lukemat nolla-nollana.
Ajassa 11.15 maalihanat kuitenkin aukesivat PatrikPepsodentRuposen laukauksella. ”Rupponen” heitti pikkumustan luukulle ja onnistuneen maskipelaamisen vuoksi, NasKin koppari ei voinut kuin ihmetellä kiekon putoamista ala-läskiin!
Puoli minuuttia myöhemmin Giantsin Roni Haapasalo taklasi polvella hyökkäysalueella, jonka vuoksi NasKin puolustaja Antti Kautonen sekä Haapasalo kokeilivat merimiespainin ja sormikoukun – näköistä yhdistelmää. Lopputuloksena Ronille 2 minuuttia ja Giants alivoimalle.

Nastolalaisten ylivoima ei ollut ihan oppikirjamaista CCCP – pelaamista. Jättiläiset löivät kahden minuutin alivoimansa aikana 2 maalia NasKin pussiin!
NasKi kuitenkin sai kavennettua lukemat 3-1 ensimmäisen erän lopussa.

image

Johdosta huolimatta, joukkue ei ollut tyytyväinen peliin. Erätauolla Jätit miettivät, kuinka laittaa kiekkoa pussiin. Liian monta hukattua maalipaikkaa sekä liian monta tolppalaukausta yhdelle illalle.
Vastaus löytyi kuitenkin kokeneen valmentajan takataskusta:
”Kiekko ei aina tarvitse kuljettaa sinne vastustajan maaliin!”

Oliko se sitten Karpen viisaus vai mikä, mutta toisen erän alku oli hyvin tylyä pelaamista kotijoukkueelta. Toisen erän vanhettua vasta seitsemän minuutin kohdalle, kiekko oli löytänyt tiensä kehikon sisäpuolelle neljä kertaa. Ottelu tilanteessa 7-1 ja peli ei ollut vielä edennyt edes puolivälin yli.

Tässä vaiheessa ilmeisesti Nastolaisten leirissä alkoivat tunteet kuumentua peliä hallitseviin isäntiin. NasKin höyryjuna Niko Vilhonen, otti puolen kentän vauhdit ja rysäytti suoraan Giantsin puolustaja Vili Väinölää päin.
Lopputulos: Väinölältä ilmat pihalle ja Vilhonen istumaan kahden minuutin jäähyä laitataklauksesta.

Alivoimalla väsynyt Susilauma vaikeutti peliään vielä kahdella jäähyllä. Tämä tarkoitti Giantsin todella tehokkaalle ylivoimalle lisäminuutteja. Ja koska maaleja tarjotaan – ne otetaan.
Kuvaavin kommentti seuraavasta reilusta minuutista:
”Klipklap – sentteri – pakkipakki – onetimer – maalilaulu”

Ylivoimamaalit Lindqvistille, Sirenille ja Ruposelle.
Peli 10-1 Giantsille, kun ottelun puoliväli ylitettiin.

10-1 maalin jälkeen joukkue luuli hetken aikaa hallitsevansa peliä, mutta kuten aina: Luulot itsestään ja löysä pelaaminen kostautuu. Näin kävi myös nyt.
10-2 maalin tekijänä Nastolan Taikuri Luttinen a.k.a. Jani Koponen.

Tämän herätyksen jälkeen Hollolan pojat jatkoivat siitä mihin jäivät ylivoimalla. Ajassa 34.42 – 36.17 Giants kasvatti johtoaan neljällä maalilla.
Loppuerä (ja itseasiassa loppupeli) oli pelkkää pelailua. Lukemat 14-2 toisen erän jälkeen.
Mainittakoot vielä erästä sen verran, että Patrik Ruponen viimeisteli kauden (ehkä jopa uran) ensimmäisen hattutemppunsa!
Myös JP Peltonen kunnostautui pamauttamalla upealla soolomaalillaan vastustajan veskarin vaihtoaitioon.

Kolmas erä alkoi siitä, mihin toinen erä loppui. Kahdeksan minuuttia pelattu ja Jätit olivat iskeneet 3 maalia lisää.
Peli on selkeästi kuin Jättiläisten märkä päiväuni, joten joukkue istui kuskin paikalle ja tekivät mitä halusivat.
Hyvin selkästi joukkue halusi ensimmäistä kertaa rikkoa kahdenkymmenen maalin rajan, joten ketään ei varmasti yllättänyt seuraavat kolme maalia.
Lukemat tylyt 20-3.

Jotta tarinaan saadaan vielä vähän lisää draamankaarta, niin kolmannen erän lopussa alkoikin sitten tapahtua.
Ensiksi Giantsin Kalle Virtanen ajettiin hyökkäysalueella rumasti polvella.
Tästä hetki ja Giantsin Markus Heinonen taklaa vastustajan vaihtoaition edessä kiekkonsa hukanneen pelaajan. Tuomarin mielestä tässä piti tapahtua jotain hyvinhyvin rumaa, joten Heinoselle ottelurangaistus ja parin pelin huili.image

Lopputulos kuitenkin positiivinen 20-3 ja Päijät-Hämeen herruus pysyy Hollolassa.

Päivän Jättiläiset:
Iiro Sopanen (1+5)
”Perus Sopanen”

Markus Heinonen (3+3)
Heinoselle tähän mennessä tehokkain ilta. Osoitti syyn minkä vuoksi pelaa kakkosketjussa. Kun Heinonen pelaa loistavasti tulos näyttää tältä: Hattutemppu, monta syöttöä ja kova taklaus (ja yleensä aina myös ulosajo)

Patrik Ruponen (3+0)
Nuoren ja lupaavan puolustajan uran ensimmäinen hattutemppu. Soittoja tullut toimistolle valtameren takaa, kun scoutit kyselevät tästä ”Lassesta”.