Hc Giants vs. Tinatuopit

Su 14.9 HC Giants 13 – 5 Tinatuopit (2-3 , 5-1 , 6-1)

Sunnuntai aamu valkeni aurinkoisena ja jättiläisillä virallinen ensiesiintyminen kotiyleisölle. Edellisillan farssi piti olla unohdettu ja keskittyminen uuteen otteluun kunnossa.

Alkulämmittelyn aikana oli vielä epäselvää minkälainen ryhmä vastaan on asettumassa, kiitos tästä jääkiekkoliiton sähköiselle pelaajatietojärjestelmälle, joka pettämättömän logiikkansa ansiosta onkin varmaan paras keksintö heti polkupyörän jälkeen.

Pelin alkaessa olivat kokoonpanot arvottu ja tällä kertaa Tinatuoppien ruudukossa oli seitsemän oikein, tosin tässä lotossa täysosumaan vaaditaan huomattavasti enemmän. Vastustajalla siis seitsemän (7) pelikelpoista kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti jättiläisten lähes täyttä rosteria vastaan.

Pelikello pysähtyi ensimmäisen kerran ajassa 0.45 kun Jan-Erik Kammonen nosti kädet kohti jättiläisluolan kattoa onnistumisen merkiksi.
Lieneekö pelaajien mieleen hiipinyt tunne helposta pelistä ja seuraavat 10 minuuttia olivatkin taas eiliseen tapaan vastustajan hallussa. Näennäistä jättiläisten hallintaa, mutta ajassa 12.12 tulostaululla karut lukemat 1-3.

Toni Borgman herätteli taistelutahdollaan uinuvaa jättiläislaumaa vielä ennen erätaukoa kuittaamalla alivoimalla tilanteeksi 2-3.
Toiseen erän alku oli vielä halutonta pelailua, mutta pelin puolivälistä lähtien jättiläiset istuivat tukevasti kuskin paikalla ja naputtelivat taukolukemiksi 7-4. Tähän toki osanaan oli avustamassa Tinatuoppien vähäinen miehitys ja vastustajien kasvoilta saattoikin lukea viitteitä siitä, että kesällä on maistunut muukin kun mäkijuoksu. Tosin ennen peliä tylyn kaupungin miehet olivat vielä varmoja kunnon ajoituksen onnistumisesta ja huhut kahviosta kertoivatkin kokeneiden pelimiesten turvautuneen alkulämmittelyn osalta pelkkiin penkinlämmittimiin. No, niin tai näin, tässä vaiheessa oli jo lämmin.

Kolmas erä oli lähinnä muodollisuus ja pelin lopputulokseksi kirjattiin 13-5.
Hyvää tässä oli onnistumiset laajalla rintamalla, mutta seuraaviin peleihin jää huomattavasti parannettavaa asenteen ja huolellisuuden osalta.

Päivän jättiläiset: Koko joukkueelle jättiläismäinen hatunnosto onnistumisista, mutta alle listattuna muutama onnistuja satunnaisessa järjestyksessä.
Toni Borgman: Herätteli taistelutahdollaan ja jaksoi periksiantamattomalla asenteellaan näyttää esimerkkiä läpi ottelun.
Patrik ”pepsodent” Ruponen: Aiheutti rohkeilla nousuillaan harmaita hiuksia toisinaan myös vastustajille, puolustajan paikalla pelaava snaipperi.
Herman Pyrhönen: Rohkaistui ottelun kuluessa pelaamaan ja aiheutti hyvällä liikkeellään ongelmia jähmettyneille vastustajille. Suoritti myös erittäin näyttävän sarjakuvamaisen taklauksen vastaanoton ottelun loppuhetkillä noin 70 kg painavampaa vastustajaa vastaan. Todisti fysiikan lakien pätevän edelleen.
Iiro Sopanen, Jan-Erik Kammonen ja muut tähtihankinnat: Vielä ollaan sopimuksen pistebonuksiin oikeuttavasta 10 pistettä/ peli tahdista hieman jäljessä, mutta herrat ovat saaneet jo juonesta kiinni.