HPK Icedogs vs. Hc Giants

La 18.10
Icedogs 2 – 13 HC Giants
(1-5 , 1-5 , 0-3)

Vieraskiertueen ensimmäinen osa ja jättiläislauma suuntasi vankkurinsa kohti Hämeenlinnaa.
Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi jättien 11-0 kotivoittoon, mutta muutamien avainpelaajien poissaolo ja vastustajan vahvistunut kokoonpano enteili tasaisempaa koitosta.
Matka Hämeenlinnaan ei kartasta katsoen vaikuta pitkältä, mutta jo tuollakin välillä saatiin aikaiseksi muutama välikohtaus, joista voitaneen mainita mm. jättiläiskapteeni Miikka ”sotajumala” Sirenin havainneen, ettei Hämeenlinnassa ole vielä internettiä sekä parivaljakko Toni ”muuttomies” Hovisen sekä Patrik ”pasinpoika” Ruposen navigontitaidot, joista johtuen oli hyvinkin lähellä ettei TuTon C-juniorit saaneet paria yllätysvahvistusta illan otteluunsa.
Se niistä, olihan meillä se pelikin.
Ottelun alku näytti juuri siltä, miltä valmistautuminen kaikkine kohelluksineen enteilikin sen näyttävän ja ajassa 03.21 Icedogs siirtyikin jättiläisten hyvästä tarjoilusta 1-0 johtoon.
Maali tulikin hyvänä herätyksenä ja 15 vain sekuntia myöhemmin Tuukka ”Smolenak” Leppänen tasoitti pelin niittaamalla limpun verkon perukoille Roni Haapasalon ja Herman ”sattuu ja tapahtuu” Pyrhösen vahvan esityön jälkeen.
Loppuerä sujui täysin jättiläiskomennossa ja maalinteossa onnistuivat vielä Iiro Sopanen kahdesti, sekä Miikka Sireni ja Sami Tommola kertaalleen.
Erätauolle lähdettiin siis 1-5 Giants johdossa.IMG_4079

Toinen erä oli lähestulkoon toisinto edellisestä, tosin nyt ei alussakaan annettu vastustajalle mahdollisuutta päästä peliin mukaan. Iiro Sopanen ja Miikka Sireni siirsivät jätit näyttävillä maaleillaan jo turvallisen tuntuiseen 1-7 johtoon erän puoliväliin mennessä.
Muutamaa hetkeä myöhemmin Henri ”Blackout” Pöyhönen vastaanotti kyseenalaisen taklauksen, joka jäi muuten varsin tiukkaa linjaa pitäneeltä tuomarikaksikolta huomaamatta. Tästä seurannut spektaakkeli ei enää raidallisilta tovereiltamme, kuten keltään muultakaan hallin lähistöllä olevilta, jäänyt huomaamatta vaan tavarajunan voimalla ja vauhdilla vastustajan laitaan asentanut Pöyhönen passitettiin jäähdyttelemään pariksi seuraavaksi minuutiksi.
Tuomiona tämä oli kenties linjaan nähden lievähkö, mutta riitti vastustajalle joka kavensi jäähyn aikana ajassa 35.43 lukemat 2-7:ään.
Erän lopussa jäteistä onnistuivat maalinteossa vielä Patrik Ruponen, Toni Borgman sekä ykkösketjuun nostettu Aarno Lindqvist.
Taukolukemat siis 2-10.
Täydellistä jättien dominointia jonka voi myös huomata maalivahtien torjunnoista toisessa erässä (icedogs 24 – Giants 5).

IMG_4080
Kolmas erä tuntui lähinnä muodollisuudelta ja erätauolla sovittiinkin, että pelataan maltilla ja pidetään huoli ettei vastustaja pääse maalipaikoille, koska edellisetkin maalipaikat olivat syntyneet pääosin jättiläisten tarjoamina eikä niinkään vastustajan rakentamina. Suunnitelma onnistuikin kuin ruotsalainen sukellusvenejahti ja kolmannessa erässä Anssi Mäki-Rekolalle kirjattiin enemmän torjuntoja kuin kahdessa edellisessä erässä yhteensä. Töiden paljoudesta huolimatta jättien maali pysyi puhtaana viimeisen erän. Iiro Sopasen, Sami Tommolan ja Miikka Sirenin onnistuessa maalinteossa, kirjattiin lopputulokseksi 2-13 ja voiton myötä jätit varmistivat paikan ylempään jatkosarjaan virallisestikin.
IMG_4081

Jokainen jättiläinen täytti saappaansa hyvin ja viikolla harjoituksissa näkynyt väsynyt koomailu ei onneksi siirtynyt viikonlopun peliin. Huono kenraaliharjoitus tietää hyvää ensi-iltaa sanonta piti onneksi tällä kertaa paikkansa.
Parannettavaa toki jäi monellakin osa-alueella. Myös pelaajarintamalla on positiivisia huhuja liikenteessä. Jos palaset loksahtelevat kohdilleen saatetaan lähiviikkoina nähdä todellisia jättiläiskaappauksia.
Pysykää kuulolla. 😉IMG_4078

Päivän jättiläiset:
Anssi Mäki-Rekola: 35 torjuntaa (mm. kilpiliimaus), 2 päästettyä maalia, puhuva auto ja lähestulkoon David Hasselhoffin ulkonäkö.
Mitä muuta mieheltä voi odottaa?

”Valkoinen ketju” :
Jan-Erik Kammonen 0+6
Iiro Sopanen 4+1
Aarno Lindqvist 1+4
Miikka Sireni 3+0
J-P Peltonen 0+3