Panthers vs. Hc Giants

La 27.9

Panthers 2 – 14 HC Giants

(0-2 , 1-3 , 1-9)

Päijät-Hämeen alasarja herruus jaossa ja alueen suurin näyttämö, Isku-Areena varattu tätä mittelöä varten. Edellytykset suurta jännitysnäytelmää varten siis kunnossa ja molemmat joukkueet saivat kaivettua parhaan kokoonpanonsa jalkeille.

Jättiläisten alkulämmittelyn aikana pantterileiristä huikattiin lämmittelyn olevan turhaa, koska pelissä tulisi kuitenkin kuuma. Katsomossa istuminen energiajuoman ja porsasmunkkien kanssa ajaa kuulemma saman asian. Tästä houkuttelevasta vinkistä huolimatta jätit päättivät jatkaa valmistautumista omalla tavallansa, jotta kaikki olisi valmiina kiekon pudotessa jäähän.

Lämmittelyt saatiin hoidettua ja kello Isku-Areenalla näytti puolta seitsemää, Let´s get ready to rumble!
Ottelun alku oli puolin ja toisin hieman hermostunutta pelailua, kenties molemmat joukkueet tarkkailivat enemmän toisen osapuolen tekemisiä kuin keskittyvät omaan pelaamiseensa.
Ajassa 7.04 Jan-Erik Kammonen väläytti osaamistaan ja kierrettyään vastustajan maalin useampaan otteeseen päätti hän huikean soolonsa näyttävään osumaan. Peli 0-1 Giantsille.
Tästä vain 18 sekuntia eteenpäin ja Toni ”rapujuhla” Hovinen kasvatti jättien johdon jo kahteen maaliin, pelin hallinta tuntui siirtyvän Hollolalaisille. Jotta peli ei vielä tässä vaiheessa edellyttäisi jakojen vaihtamista, päättivät jätit tehdä pelaamisesta haastavampaa ja loppuerä pelattiinkin erinäisten pikkukoiruuksien ja tuomarilinjan tarkkuuden johdosta lähestulkoon kokonaan alivoimalla. Erätauko tuli sopivaan paikkaan ja huilaamaan lähdettiin Giantsin johtaessa 0-2.

Erätauolla pukukopissa sovittiin työnteon lisäämisestä, ensimmäinen erä kun oli menty hieman käsijarru päällä ja katsellessa suuren hallin kirkkaita valoja. Parempaan pystytään.

IMG_3781

Toisen erän alku oli kaikesta huolimatta puolin ja toisin vielä sekavampaa pelaamista kuin ensimmäinen erä. Jäähyjä puolin ja toisin sekä panttereille tarjoiltu rangaistuslaukaus, jonka tosin Giants-vahti Anssi Mäki-Rekola hoiti pelkällä olemuksellaan.
Anssin karismaattinen olemus häkellytti panthers hyökkääjän ja ampuja päätyikin rauhoittamaan kiekon kaukalon kulmaan.
Pelikellon näyttäessä 25.19 oli panthersin vuoro ottaa jäähy ja Giantsin kolmosketju hyppäsi kaukaloon kokeilemaan juoniaan ylivoimapelissä.
Viiden sekunnin ylivoimapelin jälkeen Sami Tommola löi kiekon vastustamattomasti ohi panthers-vahdin ja siirsi jätit 0-3 johtoon. Kuviosta päätellen ideoita ylivoimapeliin oli haettu mm. hevospoolosta ja haavipallosta, mutta väliäkös sillä kun tuntuu toimivan.
Erän puolivälin paikkeilla Giants kapteeni Miikka Sireni iski hallitun ylivoimakuvion jälkeen tilanteen 0-4:ään ja muutama minuutti tästä, näytti Iiro Sopanen osaamistaan siirtäen näyttävällä harhautuksella jätit jo ratkaisevan tuntuiseen 0-5 johtoon. Loppuerä menikin taas sekavassa pyörimisessä puolin ja toisin jolloin myös pantterit onnistuivat maalinteossa jättiläisten avustuksella, tilanne kahden erän jälkeen 1-5 ja taas aika mennä nauttimaan Giants huoltaja Teemu Nipulin keittämistä taikajuomista. Taikajuomasta päästäänkin oivalla aasinsillalla myös pelin tuomaritoimintaan josta on pakko nostaa hattua kokeneemmalle tuomariveljelle, joka näytti kesän aikana oppineen uusia temppuja. Toisessa erässä nähtiinkin näyttävä esitys, kun tämä nimeltämainitsematon veijari ehti muutamassa sekunnissa näyttämään kaikki sudenpentujen käsikirjassa tunnetut käsimerkit jalkapyyhkäisystä aina rangaistuslaukaukseen saakka. Tämän suonenvedon seurauksena kuitenkin vain a-piste aloitus ja vahva kiinnitys vuoden sketsihahmo ehdokkaaksi.

Kolmanteen erään piti jälleen lähteä pelaamaan omaa peliä, mutta ensimmäinen kymmenminuuttinen meni jälleen kävellessä vastustajan vauhdissa. Tämän kävelyn aikana Iiro Sopanen tosin ehti käydä tuikkaamassa tilanteeksi 1-6. Viimeisellä kymmenminuuttisella molemmat joukkueet totesivat hyökkäyksen olevan paras puolustus ja peli aaltoilikin päästä päähän. Jättiläisten parempi viimeistely, vankkumaton maalivahtipeli ja kesän aikana rakennettu kunto ratkaisivat tämän maalintekokilvan, ja näin ollen viimeinen kymmenminuuttinen kirjattiinkin jättiläisten hyväksi murskaavasti 1-8.

Edes Isku-Areenan tulostaulu ei pysynyt maalitulituksen tahdissa.

Edes Isku-Areenan tulostaulu ei pysynyt maalitulituksen tahdissa.

Lopputulos siis 2-14 ja Päijät-Hämeen alasarjaherruus matkasi tällä erää jättiläisluolaan.
Toivottavasti tästä valtikasta taistellaan tulevaisuudessakin.

Seuraavan kerran Hollolan jättiläiset pelaavat tulevana lauantaina Hollolan jäähallissa, kun vieraaksi saapuu Nastolan Kiekon 3-divisioona joukkue. Ottelu alkaa klo 15.00!

Päivän jättiläiset:

Miikka Sireni (3+1)
Kapteeni johdatti komealla hattutempulla joukkueensa voittoon.

Iiro Sopanen (2+2)
Sirenin ohella ottelun suurimpia hahmoja. Johtaa sarjan pistepörssiä eikä ihan suotta.

Jan-Erik Kammonen (1+3)
Kahmi tärkeitä aloituksia joukkueelleen ja teki siinä ohessa monta upeaa syöttöä. Ensimmäisen erän yksilösuoritus kauden upeimpia.