PK-83 vs Hc Giants

Lauantai 31.1.2015

PK-83 VS Hc Giants Parkano


 

Pelin lähtökohdat olivat selvät; Jättilauma oli ärsytetty ja valmiina taistelemaan pisteet kotiin sillä PK-83 kävi jatkosarjan avausottelussa ryöstöretkellä Hollola jäähallissa. Ottelu päättyi silloin lukemin 4-6.

Jättilauman vahvistumisen johdosta joukkue sai jalkeilleen muutamista poissaoloista huolimatta erittäin kovat 3 ketjua pelimiehiä. Joten odotettavissa oli laadukasta 3-Divisioonan jatkosarjaa.
pk83.2

Ottelu alkoikin Jättien hallinnassa ja maalipaikkoja tuli liukuhihnalta, kotijoukkue joutuikin tyytymään heittelemään norsukiekkoja kiekkoja keskialueella ja sitä kautta yrittivät saada hyökkäyksiä. Vielä ensimmäisessä erässä tuomarit vihelsivät oikeanlaisella linjalla ja vierasjoukkue saikin pelata viitisen kertaa ylivoimalla. Maalihanat aukaisikin uusi vahvistuksemme Kim Ranta-aho ylivoima osumallaan maaliin syöttäjiksi Patrik ”lasse” Ruponen. Tästä vain reilu minuutti ja taas oli Jättien juhlan aika, Sami Tommolan veto löysi maalinperukoille ja tilanne 2-0. Syöttäjinä Tuukka Penttilä ja Lassi Koskinen.

Peli jatkui niin kuin se alkoikin, Jätit vyöryttivät hyökkäyksiä kolmen ketjun voimalla ja PK-83 oli vikisemässä. Kuitenkin ajassa 15:49 vastahyökkäyksen päätteeksi Parkano saa juhlan aihetta kun Jättien maalivahti Teemu Kolsi on ensimmäisen kerran ohitettu ja ottelu kaventuu tilanteeseen 1-2. Maalintekijänä PK-83 Rintala Robert.pk83.1

Kavennus maalista ei kovin kauaa kestä kun kotijoukkue joutuu taas rikkomaan ja Jättien ykkösvitja lähtee koittamaan harjoiteltua ylivoima kuviotaan. Se tuottaa tulosta kun maalinedestä iskee kiekon sisään Joonas Haapakoski syöttäjinä tähän ylivoima maaliin Miikka Sireni ja Jan-Erik Kammonen. Erätauolle mennään siis vierasjoukkueen 1-3 johdossa.

Erä 2, tuomarilinjaa etsimässä

Toinen erä alkoi maalijuhlilla, ykkösvitja iskee ajassa 20:19 kun J-E Kammonen iskee kiekon verkonperukoille syöttäjänä kukas muukaan kuin Iiro Sopanen.

Toisen erän tuomarilinja muuttui radikaalisti, kotijoukkueen rikkomisia ei vihelletty enää niinkään vaan nyt annettiin pelata halonhakkuu linjalla. Tämä ei kuitenkaan ollut haitta vaan enemmänkin hidaste vierasjoukkueen pelaamiselle.  Ajassa 25:27 Parkanon maalivahti Vuorela Juha joutuu antautumaan jo viidennen kerran. Maalintekijänä Iiro Sopanen ja syötöt maaliin antoi Miikka Sireni sekä Joonas Haapakoski.

Toisen erän puolessa välissä PK-83 kaventaa tilanteeseen 2-5. Jonka jälkeen alkoi todellinen tuomareiden show, kotijoukkueelle yksi jäähy ja vierasjoukkueelle vähän enemmän. Ylivoima maaleja ei kuitenkaan tässä erässä nähdä. PK-83 joukkueen ylivoima ei ottelun aikana ollut kovin kova ja näin ollen Jättien jätit laittoivatkin kiekon ohi Vuorelan myös alivoimalla. Maalintekijänä alivoima maaliin ajassa 35:57 Miikka Sireni syötön tähän hurjaan lämäriin sai Kim Ranta-Aho. Vielä erän lopuksi kotijoukkue kavensi ottelun 3-6 tilanteeseen.

Erä 3, lopun alkua

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli vauhdikkaasti mukaan peliin ja jo ajassa 41:08 kaventavat Jättien johdon enää kahteen maaliin.

Tästä eteenpäin tuomarilinja oli samalla linjalla kuin toisessakin erässä.. Vierasjoukkue sai pienistä hipasuistakin boksia, tässä erässä Hc Giants saikin yhteensä 8minuuttia jäähyjä. Vieraat lisäsivät johtoaan ajassa 46:13 kun Joonas Haapakoski laittoi kiekon reppuun. Syötöt tähän seitsemänteen maaliin saivat Miikka Sireni ja Herman Pyrhönen

Ottelun loppuhetkillä Jätit vielä iskivät kaksi maalia ensin Kammonen J-E syöttäjinä Sopanen& Sireni. Vielä ennen summeria Nevalainen & Ranta-aho kaksikko takoi lukemat 4-9.

Ottelu päättyi lukemin 4-9 Jättien voittoon.

 

Torjunnat

PK83, Juha Vuorela 55 kertaa

Hc Giants, Teemu Kolsi 42 kertaa

 

Tilastot

Miikka Sireni 1+4

Jan-Erik Kammonen 2+1

Joonas Haapakoski 2+1

Iiro Sopanen 1+2

Kim Ranta-Aho 1+2

Aku Nevalainen 1+0

Sami Tommola 1+0

Tuukka Penttilä 0+1

Herman Pyrhönen 0+1

Lassi Koskinen 0+1

Patrik Ruponen 0+1