HPK Icedogs vs Hc Giants

Sunnuntai 14.12.2014

HPK Icedogs 5 – 7  HC Giants  

(1-2 , 3-1 , 1-4)

Pimenevä sunnuntai-ilta ja jo kauden kolmas kohtaaminen HPK Icedogseja vastaan. Ottelun lähtökohdat olivat mielenkiintoiset; aikaisemmat kohtaamiset olivat täydellistä jättien hallintaa, mutta lähestulkoon kuukauden mittainen pelitauko ja ”heikompia” joukkueita vastaan esiintynyt haluttomuus voisivat tietää vaikeuksia. Ja niin ne tiesivätkin.

Ottelun ensimmäinen erä oli kaiken kaikkiaan väritön, mauton sekä hajuton. Jätit siirtyivät kuin huomaamatta 0-2 johtoon Joonas Haapakosken ja Herman Pyrhösen maaleilla, mutta erää kuvaavana tapahtumana kotijoukkue kavensi vain muutamaa sekuntia ennen erätaukoa tilanteeksi 1-2 jättiläisten seuratessa katseilla vieressä.

Toisessa erässä jättiläisillä oli hetkittäin näennäistä hallintaa, mutta vain Aarno Lindqvist onnistui saamaan yrityksensä maaliin asti. Vastustaja taasen onnistui maalinteossa kolmasti, joten kahden erän jälkeen tilanne 4-3 Hämeenlinnalaisten eduksi. Vastustajasta oli huomattu se, että he eivät enää pelanneet edellisistä kohtaamisista tuttua hawaji-hokia, vaan nyt peli näytti jotakuinkin organisoidulta ja näinollen jättiläisten tuli löytää lääkkeet tehdäkseen tarvittavat maalit. Lääkkeiksi jättien viiksekäs valmennusduo tarjosi kovaa työntekoa ja huolellisempaa tekemistä. Suurin osa vastustajan maaleista ja maalipaikoista oli taas jättien tarjoamia ja tähän ei enää ollut varaa.

Kolmanteen erään tulikin kuin uudesti syntynyt jättiläislauma ja erässä nähtiin aikaisemmista kamppailuista tuttuja isät vastaan pojat hetkiä. Jätit tekivät tarvittavat maalit ja saivat pelin käännettyä tilanteeseen 5-7. Tärkeät sarjapisteet matkasivat siis Hollolaan.

Ottelu oli tämän vuoden viimeinen ja voiton myötä Giants lähtee joulutauolle sarjataulukon toisella sijalla. Paljon on vielä tekemistä siihen, että sarjan päätyttyä vähintään tämä sijoitus saataisiin säilytettyä. Haluttomiin otteisiin ei siis jatkossa enää ole varaa. Pelaaja liikehdintää on myös tauon aikana odotettavissa. Muutama Hollolalaiselle kiekkoyleisölle tuttu hahmo liittyy joukkueen vahvuuteen joulu-tammikuun aikana ja näinollen leveyttä ja ratkaisuvoimaa kokoonpanoon on tiedossa. Myös negatiivisia uutisia pelaajiston osalta on valitettavasti ilmassa kun ison jättiläis-sydämen omaava Nico ”Tipi” Tiihonen siirtyy töiden perässä suuremmille markkinoille. Hc Giants toivottaa Tipille onnea ja menestystä työmarkkinoille ja muistuttaa että pukukopin ovi on aina Tipille auki.

Jättiläiset kiittävät kotiyleisöä kannustuksesta alkukauden osalta ja toivottavat rauhallista joulua sekä menestyksekästä vuotta 2015. Toivottavasti tulevissa kotipeleissä nähdään vielä enemmän innokkaita kannustajia, joten houkutelkaahan mummot ja muukalaisetkin mukaan lehtereille.

 

Päivän Jätit:

”Japen kenttä” Jättiläisten ykköskenttä oli tällä kertaa kaikki kaikessa ja tekikin seitsemästä maalista kuusi! Tehopisteiden jakautumisesta ketjun sisällä ei voi olla täysin varma kun nuori ja innokas Herman ”Pyrtsi” Pyrhönen sekoittaa pakkaa tälläkin saralla. Pyrtsin omien puheiden mukaan hänellä piti olla vähintään 2+8, mutta tuomarit eivät pyrtsin huutoihin ilmeisesti vastanneet.

Nico Tiihonen Loukkaantumisesta kärsinyt Tipi on tuskaillut paluun jälkeen, mutta nyt nähtiin taas taistelevaa Tipiä. Kenties nyt loukkaantunut frisbee-käsi on jo kunnossa.