Runkosarjan voitto takataskussa – matka jatkuu

Viime lauantaina Jätit varmistivat runkosarjan voiton jo hyvissä ajoin. Voitolla on nyt makusteltu hetki ja aika suunnata katseet eteenpäin. Jätit matkaavat Kangasalalle Kisa-Eaglesin vieraaksi. Päävalmentaja Kari Mäkitalo myöntää, että runkosarjan voitto mahdollistaa tiettyjä kokeiluja viimeisissä runkosarjan otteluissa.

  • Runkosarjan voitto näin aikaisessa vaiheessa antaa kyllä mahdollisuuden kokeilla jotain uutta, niin pelaaja kuin taktisella puolella.

Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella. Jätit ovat onnistuneet voittamaan Eaglesin kahdesti, kerran varsinaisella- ja kerran jatkoajalla. Kauden ensimmäisessä ottelussa Kisa-Eagles oli parempi 1-5. Jättien kokoonpanosta puuttuu muutama runkopelaaja.

  • Huomiseen peliin on silti vain keskityttävä vain ja ainoastaan tekemään oikeita asioita pelin sisällä. Jokaista jäljellä olevaa peliä lähdetään voittamaan ja asenteen tulee olla kohdallaan. Huomiseen peliin lähdetään muutamien kärkipelaajien ollessa pois, mutta se avaa toisille pelaajille oivan näyttöpaikan, päävalmentaja summaa.

tuke

(Tuukka Penttilän pihdeissä ei moni hyökkääjä viihdy – kuva: Carita Lohtander )

Poissa isommista otsikoista, arvokasta työtä vaihdosta toiseen tekevä puolustaja Tuukka Penttilä on odottavaisella mielellä ennen lauantain kamppailua.

  • Hyvillä mielin ilman muuta. Kova ottelu varmasti tulossa, Eagles on ennenkin pöllinyt pisteet meiltä niin pitää ihan tosissaan lähteä läpsimään jos meinaa Kangasalalta tuoda muutakin kotiin, kun hikiset romppeet. Vastustaja kamppailee vielä pudotuspelipaikasta tosissaan, joten sieltä löytyy varmasti kiimaa, Penttilä vinkkaa.

Runkosarjan voitto maistuu myös puolustajalle, mies myöntääkin että se helpottaa valmistautumista viimeisiin runkosarjan peleihin. Silti ”tuke” huomauttaa ettei varaa löysäilyyn ole.

  • Varmasti helpottaa joukkueen peliä, kun runkosarjan voitto varmistui nyt. Ei tarvitse joka pelistä liekki housuissa lähteä hakemaan pisteitä, mutta voittoa lähdetään metsästää joka kerta. Kauden kovimmat pelit on edessä ja silloin pitää olla parhaimmillaan. Nyt ei ole vara alkaa himmailemaan, mies päättää.