Sarjakärjet ottavat mittaa toisistaan ’’hommat hoituu pelistä toiseen puolilla valoilla, ei vain onnistu’’

Huomenna Jäteillä on tiukka kotiottelu edessä, kun Uplakers tulee vierailulle.

Kaksi edellistä viikonloppua eivät ole tuoneet pisteitä Jäteille. Nyt on taas oiva tilaisuus kääntää kurssi takaisin voittojen tielle.

Lauantaina Heinsuolla kotijoukkue saa vastaansa sarjan kakkosena majailevan Uplakers:in. Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella Ylöjärvelle. Silloin pisteet matkasivat Hollolaan, kiitos vahvan alun. Kahteen minuuttiin heilutettiin verkkoa kolmesti. Lopputulos tuolloin 4-8.

Jättien kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet tappioihin ja omissa on kolissut peräti kymmenen (10) kertaa. Päävalmentaja Kari Mäkitalo vaatii tulevana lauantaina joukkueelta selvää muutosta – varsinkin asennepuolella.

  • Kotikentällä ei olla hävitty ja samalla asenteella tulevaan otteluun. Pikkuhiljaa aletaan taas saamaan peruspakettia kasaan, avainsana viikonlopun peliin on nöyryys. Lähdettävä tekemään perusasiat kovan työn kautta. Voittaminen ei ole koskaan huono asia, mutta kuvitteleminen että hommat hoituu pelistä toiseen puolilla valoilla ei vain onnistu. Kahden huonomman vieraspelin jälkeen olemme varmasti valmiimpia tappelemaan voitosta, Mäkitalo summaa.

 

(kuva: Carita Lohtander)

 

Ykkösketjun keskellä läpi kauden viilettänyt Tomi Stylman peräänkuuluttaa viisikkopelaamiseen selvää parannusta ja terävyyttä maalipaikkoihin.

  • Yksi suurista syistä on se että omissa on kolissut koko kauden liian paljon. Ei kuitenkaan pystytä tekemään joka otteluun 7-10 maalia. Maalivahteja tästä ei voi syyttää. Viisikkopelaaminen meillä ei ole ollut riittävän tiivistä ja annetaan liian helposti kaverille hyviä tekopaikkoja. Lisäksi maalintekoon tarvitaan lisää terävyttä. Paikkoja on, mutta kiekkoa ei olla saatu maaliin. Asenne pitää olla lauantaina kohdallaan, jotta ollaan alusta asti valmiina ja saadaan kurssi kääntymään, Stylman toteaa.

Pistepörssin kärjessä viilettävä Tomi Stylman on nakuttanut miehekkäät tehot neljääntoista (14) pelaamaansa otteluun, saldona 19 maalia ja 15 syöttöpistettä, yhteensä 34 paunaa.

  • Iso syy on ollut ketjukaverit, ei siellä yksin pysty mitään tekemään. On oltu oikeissa paikoissa – oikeaan aikaan ja pidetty lapa jäässä. On niitä paikkoja tullut tuhlattuakin. Joukkue edellä tässä mennään, ei sillä väliä kuka ne maalit tekee. Onhan se toki aina kiva tehdä maaleja, ei siitä mihinkää pääse, mies virnistää.