Sunnuntai-iltana taistellaan Heinolan Betoniluolassa

Vieraskiertueen toinen ottelu pelataan tulevana sunnuntaina Heinolan betonissa. Hallissa onkin muuten varmasti sarjan suurin kaukalo, joten lentokentäksikin kutsuttu kenttä tuokin pelaajille lisää tilaa kikkailla! Iltamyöhän ottelusta onkin varmasti tulossa tiukka ja epäilemme, että suurilta maali määriltä ei vältytä tässäkään ottelussa.

Ottelun lähtökohdat

Tinatuopit eli TiTu on ensimmäisen kohtaamisemme jälkeen marssinut voitosta voittoon ja varmasti haluavat ottaa Hollolan jättien päänahan, etenkin kotihallissa.  Edellinen matsi olikin aivan yhden joukkueen näytöstä. Toki siihen jättiläiset saivat avukseen jääkiekkoliiton ”ihan toimivan” järjestelmän, jonka perusteella TiTu sai mukaan kokoonpanoonsa jopa 7pelaajaa! Ottelu päättyi lopulta 13-5 Giantsin voittoon.

Tinatuopit ovat sarja kolmantena 10 pisteellä, otteluita on pelattu 6. Tehdyt maalit 46, päästetyt maalit 36 eli maaliero +10.

HC Giants on puolestaan sarjakakkosena 10 pisteellä, otteluita on pelattu 7. Tehtyjä maaleja 78, päästettyjä maaleja 29 eli maaliero huimat +49.

Kotijoukkue Tinatuopit

Avataan hieman tulevaa vastustajaa enemmän. Tinatuopit on perustettu vuonna 1981, eli Heinolassa on lätkitty yli 30-vuotta alasarja – kiekkoa! TiTun tämän hetkinen kokoonpano on melko kova tähän 3-divari sarjaan. Joukkueesta löytyy monesta eri sarjasta kokemusta mm. Mestis ja Suomi-sarja. Lisäksi jokaisella kaverilla taitaa olla reilu määrä, jollakin jopa satoja pelejä alla Rautaliigassa vuosien takaa. TiTu onkin erittäin tunnettu joukkue Rautaliigassa, vaikka joukkue onkin viime vuosina pelannut 3-divisioonaa.

Parhaina pistemiehinä joukkueessa on Tuomas Riutta 20 (1+19) pisteellä, Marko Kiiskinen 18 (8+10) pisteellä sekä Ville Hiltunen 14 (11+3) pisteellä.

Saa nähdä kuka Tinatuoppien maalilla tulevana sunnuntaina on, heillä on kolme maalivahtia ja jokainen on käynyt vuorollaan tilkitsemässä tolppien väliä.

Eniten heistä on pelannut Aatte Ryytteri, 3ottelua, päästetyt maalit 21, torjunnat 112 ja torjuntaprosentti 84,21

Me Jättiläiset

Avataan myös meidän joukkuetta, miten olemme tähän tulleet ja miten tästä jatkamme.

Joukkue on perustettu reilu 30vuotta myöhemmin kuin tuleva vastustaja. Meillä ei ole siis taustaa joukkueena vaan jokainen pelaaja on tullut jostakin tähän porukkaan. Meiltäkin löytyy niin Liiga, Mestis, Suomi-Sarja sekä tietysti Rautaliiga kokemusta.

Joukkue on pelannut 4/6 ottelua hyvin, sarja-avaus oli melkoinen katastrofi Hausia vastaan sekä pari viikkoa takaperin samainen joukkue kylvetti jättiläislaumaa meidän kotihallissa.

Joukkue kärsii pienestä loukkaantumis sumasta, lisäksi huhuja on ”jutimaisesta nilkkatulehduksesta” muutamalla pelaajalla. Varmasti jättiläiset saavat erittäin potentiaalisen kokoonpanon mukaan sunnuntaina, mutta näillä näkymin muutama kärkikenttien pelaaja jää myös nilkkatulehduksen takia kotiin.

3 ottelua jäljellä, jonka jälkeen pieni tauko ja uusi jatkosarja alkaa. joukkueesta on hieman havaittavissa motivaation puutetta, kun jatkosarja paikka on jo varmistettu. Toki nyt on hyvä aika nuolla haavat kuntoon ja olla rautaisessa kunnossa jatkosarjassa. Jatkosarja alkaa marraskuun puolessa välissä jatkuen pitkälle kevääseen, josta sitten sarjataulukon perusteella parhaimmat pääsevät karsimaan rautaliigaan.

Parhaat pistemiehet, Iiro Sopanen 27 (11+16) pisteellä, Jan-Erik Kammonen 27 (7+17) pisteellä, Miikka Sireni 17 (9+8) pisteellä, Sami Tommola 17 (9+8) pisteellä.

Ykköskassari Anssi Mäki-Rekola 6 ottelua, päästetyt maalit 20, torjunna 221 ja torjuntaprosentti 91,70

IMG_4170

SEURAA HEITÄ

Iiro Sopanen, Hc Giants

Pystyy ratkaisemaan ottelun yksin jos vaan jaksaa tai kiinnostaa. Voisi tienata pelatakseen, mutta sydän sykkii Jättiläisille. Joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista, jolta myös odotetaan tulosta. Vielä on matkaa siihen sopimuksessa lukevaan 10pistettä/peli tahtiin.

Miikka Sireni, Hc Giants

On noussut aivan eri tasolle vuosien jälkeen. Johtava pelaaja joukkueessa, niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Tekee Sopasen tavoin kentällä oikeastaan mitä haluaa.

Nykyisin avauksetkin napsuvat hyökkääjien lapaan. Omaa n. 180km/h lähtevän rannarin, joka lähtee järkyttävän nopeasti ja pienestä tilasta.

Marko Kiiskinen, Tinatuopit

On ratkaissut pelejä yksin, pystyy tekemään maaleja ja onkin tällä kaudella näyttänyt, että osaa sen asian. Sopasen lailla pystyy ratkaisemaan ottelun ihan yksin.

Jens Rämö, Tinatuopit

Jos kiireinen Hieroja kerkeää tolppien väliin niin kannatta seurata. Parhaina päivinä Jenssiä ei ohiteta helpolla, huonoina päivinä taas.. no niin.

Pelasi viime kaudella Nastolassa Rautaliigaa, on myös vuosia pelannut kyseistä sarjatasoa. Pystyy pitämään joukkuetta pystyssä huonoina hetkinä tai vähän parempinakin hetkinä.