Viimeinen rutistus

Alkusarjan viimeinen rutistus

Julkaistu 31.10.2014

Tulevana viikonloppuna saadaan III-divisioonan Hämeen lohkon alkusarja päätökseen. Alkusarja päätetään niin kuin se aloitettiin, eli tuplaviikonlopulla. Lauantaina pelataan Nastolassa tai tarkemmin Pajulahdessa NasKi Akatemiaa vastaan ja sunnuntaina tämän sarjan viimeinen kotiottelu, jossa vastaan luistelee aina ihana Panthers Hockey Lahesta.

IMG_4278Otteluissa ei edelleenkään ole panosta Hollolan Jäteille, ellei omaa ylpeyttä lasketa. Lähtökohdat molempiin peleihin ovat melko samanlaisia;
Ensimmäisissä peleissä Jättiläislauma ei vain voittanut joukkueita, vaan murskasivat vastustajat oikein kunnolla. Ensimmäisessä ottelussa NasKia vastaan, voidaan puhua jo törkeästä häpäisystä sillä kotona Hollolassa NasKi Akatemia tungettiin jään rakoon tuloksella 20-3.
Lahen Isku Areenalla käyty kamppailu Panthersia vastaan päättyi niin ikään Jättien varmaan ja suureen voittoon 14-2.


NasKi Akatemia

8 pelattua ottelua joista ei ole vielä saaneet yhtään voittoa. Kaksi tasapeliä joukkue pelannut Panthers Hockeyta vastaan. Maaliero joukkueella on ”pikkuisen” pakkasen puolella (-46), joka on lähes saman verran kuin jättiläisillä plussalla.

Joukkueessa on paljon potentiaalia, sillä NasKi Akatemian kokoonpano on varmasti yksi sarjan nuorimpia. Joukkueessa viilettää kourallinen jätkiä, jotka pelasivat vielä viime kaudella B junioreissa.

NasKi Akatemian pistepörssin kärki on seuraavanlainen:
Jesse Nieminen Otteluita 5, pisteitä 8 (2+6).
Jesse pelasi viime kaudella NasKin edustusjoukkueen riveissä Rautaliigaa, joten ei ole mikään ihme että kaveri keikkuu joukkueen pistepörssin kärjessä. Kakkosena on samasta joukkueesta siirtynyt kaveri Jani Koponen. Otteluita herralla on 6, jossa pisteitä on kertynyt 8 (2+6).
Tämä kaksikko on joukkueen sielu ja sydän sekä joukkueen kantavia voimia. Vaikka vanhassa sanonnassa sanotaan ”ei sota yhtä miestä kaipaa”, mutta tämän joukkueen sotajoukot kaipaavat.

Maalivahteina joukkueella on Justus Partanen, otteluita tolppien välissä 6, joissa hän on päästänyt yhteensä 43 maalia. Torjuntaprosentti nuorella maalivatilupauksella on 80,28. Toisena mahdollisena maalivahtina NasKi Akatemialla on Lindfors Erik, joka on ollut maalinsuulla kolmessa ottelussa. Näissä otteluissa päästettyjä maaleja 16 ja tällä tuloksella torjuntaprosentti on 82,22.

Extra mielenkiintoa tulevaan otteluun tekee se, että NasKin Edustuksella ei ole lauantaina ottelua. Joten kysymys kuuluu: nähdäänkö tulevana Launtaina vahvistunut NasKi Akatemia? Jos NasKin edustuksen joukkueesta intoa riittää niin sieltä Akatemia voi saada erittäin koviakin vahvistuksia ja ottelusta voidaan saada lopulta erittäin tasainen.
Se jää nähtäväksi, ottelu pelataan lauantaina Pajulahdessa jo klo 11:30


Panthers Hockey

Sunnuntai illan huumaa Hollolan hornan kattilassa! 19:30 alkava ottelu on alkusarjan viimeinen taistelu. Onneksi ottelu on näinkin myöhään, niin viime sunnuntaina ”Turku Flunssan” kourissa ollut hyökkääjä pääsee kenties mukaan pelaamaan.

Jättiläisten osalta ottelussa ei ole mitään panosta, mutta Panthersilla voi ehkä olla panosta mukana. Riippuen miten joukkue pelaa lauantaina HPK Icedogsia vastaan.

Nyt esitellään seuraavanlainen variaatio miten Lahtelaiset ovat jatkossa:
Panthers voittaa lauantaina HPK:n ja tämän lisäksi kairaa pisteet myös Hollolan Jättiläisiltä, lisäksi HPK häviää sunnuntaina Tinatuopeille ja jää viikonloppuna pisteittä, jolloin HPK putoaa viivan alapuolelle ja Lahtelaiset nousevat jatkopaikkaan. JOS taas Panthers Hockey häviää lauantaina HPK.lle niin tällä spekulaatiolla ei ole mitään väliä.

Lauantain ja sunnuntain voitoilla Panthers pääsisi rimaa hipoen samaan jatkosarjaan kuin Giants. Tappiolla loppuvuosi vietettäisiin todellisessa mutasarjassa.

Noniin sitten mennään itse Panthers Hockeyn kokoonpanoon.
Joukkue on erittäin kokenut ja sisältää koviakin pelimiehiä.. tai ainakin he ovat olleet kovia. Tämän hetkinen taso on vähän laskenut vuosien saatossa.

Joukkue on pelannut myös 8 ottelua, voittoja heillä on niistä 1. Tasapelejä joukkue on kairannut 2 ja tappioita on 5. Maaliero on pakkasella 1/4 sataa eli -25.

Joukkueen pistenikkarit ovat seuraavanlaisia sällejä:
Jere Uuttu otteluita 6 pisteitä (8+5) 13.
Uuttu ei tee kauniita maaleja, vaan ryminällä menee eteenpäin sekä taistelee maalinedustalla kovaa, josta onkin varmasti hakannut suurimman osan maaleista. Toisena Panthersin sisäisessä pistepörssissä on Tuhkanen Ville, otteluita herralla on 6 ja pisteitä (2+6) 8. Tästä kiekkoilevasta persoonasta toimituksella ei ole tietoa.

Kolmantena on herra, joka on jo vuosia ollut tämän joukkueen kivijalka. Kenties jalka on hidastunut, mutta pelisilmä ei ole kadonnut mihinkään. Tälle vuodelle ilmeisesti urheilijan elintavat omaksunut pelimies on kenties tämän takia pistepörssin kolmantena. Taitaa olla hyvä treeni-kesä alla? Kaveri on siis Sami Härkönen. Otteluita hänellä on 7 ja pisteitä (1+7) 8. Toimitusta jää hieman tuo 7 syöttöpistettä mietityttämään.. Olisiko kyseessä kuitenkin puhesyöttöjä?


Lauantaina Naski Akatemia – HC Giants, Pajulahdessa klo 11:30

Sunnuntaina HC Giants – Panthers, Hollolassa klo 19:30