Uudet tuulet

Julkaistu 2.11.2014

Karsintasarja on nyt taputeltu loppuun. Karsintasarjassa karsittiin jatkoon pääsystä, eli paikasta ylempään III-divisioonaan.

Lohkossa 1 pelasi kuusi joukkuetta:
Hc Giants
HauSi
HPK Icedogs
NasKi Akatemia
Panthers
Tinatuopit

Sarjataulukko

Sarjataulukko

Näistä joukkueista neljä nousi ylempään sarjaan, kun taas kaksi viimeistä putosivat alempaan III-divisioonaan. Nousijoita Hc Giantsin ohella ovat HauSi, Tinatuopit sekä HPK Icedogs. Tämä tarkoittaa siis sitä, että paikallisottelut NasKin ja Panthersin kanssa ovat ohi. Ainakin tältä kaudelta.

Pistepörssi

Karsintasarjan pistepörssi

Jatkosarjan otteluohjelma julkaistaan lähiviikkoina. Mutu-tuntumalla voidaan sanoa, että pelit jatkuvat marraskuun lopussa. Missä ja milloin on vielä suuri mysteeri.

Jatkosarjassa Hc Giantsilla on vain yksi tavoite:
Päästä kahden parhaan joukkoon.
Aiempina vuosina jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta ovat päässeet karsimaan helmikuun – huhtikuun ajaksi paikasta II-divisioonaan eli Rautaliigaan.

Giantsin kauden päätavoitteena on nousta seuraavaksi kaudeksi Rautaliigaan. Mutta kuten alkusarja osoitti, tämä ei tule olemaan helppo tehtävä. Alkusarja osoitti hyvin, että kun peleillä on panosta ovat Hollolan Jätit äärettömän tehokkaita, kun taas panoksettomat pelit olivat melkoista ”höntsäkiekkoa”.

Joukkueella on nyt muutama viikko aikaa nuolla haavat umpeen ja ylläpitää kisakuntoa. Loukkaantumiset ovatkin vaikeuttaneet joukkueen peliä viime aikoina. Telakalla on ollut lähes puolet joukkueesta. Pitkäaikaispotilaat palaavat tällä viikolla jäälle, joten ainakin sairasosasto on tyhjenemään päin. Ainoa takaisku tuli viikonloppuna, kun Giants hyökkääjä Markus Heinonen loukkasi kontaktitilanteessa polvensa. Näillä näkymin Markus on poissa ainakin kuukauden.

Tämän viikon teemana on, että pelaajat saavat levätä ja suunnitella tulevaa.
Seuraava sarja onkin todella tyly ja brutaali. Jatkoon pääseminen voi olla kiinni yhdestä pisteestä. Tämä sarja määrittää, millainen tulee olemaan Hc Giantsin historian ensimmäinen kausi!

Tämän vuoksi tulemme vuodattamaan jokaisessa pelissä paljon enemmän hikeä kuin tähän asti.


 

Jääkiekko on siitä hieno laji, että kaukalossa kaikki taistelevat keinoja kaihtamatta voitosta. Mutta kun kypärät puetaan pois päältä, kaikki ovat kavereita. Etenkin paikallispelit ovat aina ikimuistoisia. Yleensä joudut pelaaman kavereita ja vanhoja joukkuekavereita vastaan. Nämä tuovat aina lisämomenttia peleihin, koska jokainen haluaa olla se kuka pääsee naljailemaan voitosta koulussa, töissä yms.

Tämän vuoksi sekä Panthersin että NasKin putoaminen harmittaa Giantsia. Olisi ollut hienoa pelata tämä kausi näiden joukkueiden kanssa. Mutta meidän on mentävä meidän omassa tarinassa eteenpäin. Silloin se tarkoittaa, että me kiitämme hyvistä väännöistä kumpaakin seuraa. Tsemppiä tuleviin koitoksiin ja maalirikkaita pelejä!

IMG_4370