Vierumäki United VS HC Giants

Harjoitusottelu 20.8.2015, Vierumäki

Jättien kauden ensimmäiseen harjoitusotteluun lähdettiin hiukan vajaalla miehistöllä, kun osa pelaajista on vielä kesälaitumilla. Uusia pelaajia nähtiin valkopaidassa kuitenkin muutamia: Jere Saarinen, Marko Kiiskinen, Jere Uuttu, Tomi Stylman, Miro Tuominen, Roni Ahola sekä loppupuoliskon maalinsuuta varjellut Mikko Hyvärinen.

Ottelu alkoi selvästi Vierumäki Unitedin painostuksessa. Pelin alussa näkyi selvästi se, kumpi oli pelannut muutaman ottelun alkaneella kaudella ja kumpi oli juuri aloittanut jääharjoittelun ja pelasi ensimmäistä otteluaan. Kuitenkin United käytti hallintaansa väärin, heittivät kiekkoa vain päätyyn jolloin maalipaikoilta vältyttiin. Giants aloittikin maalinteon, kun parinminuutin pelin jälkeen Jere Uuttu sivalsi hyökkäyspään aloituksesta tarkalla rannelaukauksella piikkipaikan vierasjoukkueelle. Maalin jälkeen vierasjoukkue Giants saikin pelistä hieman otetta.
Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä tuttu parivaljakko Nevalainen-Ranta-aho, jotka sahasivat vastustajan nuoret puolustajat kahville ja Kimi viimeisteli pelivälineen tyylikkäästi yläkulmaan.1

Toisessa erässä kaveri pääsi paremmin peliin mukaan ylivoimansa ansiosta, mutta Jätit lisäsivät vielä vettä myllyyn kun Ranta-aho löysi Lassi Koskisen takatolpan lähettyviltä ja hänen hurja suoraan syötöstä lämäri puhui armotonta kieltä. Unitedin veskari oli pahasti myöhässä ja saikin kaivaa kiekon selkänsä takaa jo kolmannen kerran.
Kaveri kavensi erän lopussa hienolla ylivoimakuviolla lukemat 1-3.

Kolmannessa erässä hyvin kiekkoja poiminut Eelis Turta otettiin vaihtoon ja annettiin Mikko Hyväriselle mahdollisuus näyttää omaa osaamistaan.

Jere ”Ude” Uuttu siirsi maalin edestä lukemat 1-4 kolmannen erän alkuun. Lisää suolaa Unitedin haavoille lisäsi Joonas Haapakoski (Patrik Ruposen upeasta ”no look” syötöstä) ja ottelun lukemiin 1-5. Voitto alkoi jo häämöttää jättien silmissä..

Kaveri jaksoi painaa ja kampesi hyvin peliin mukaan, kun Vierumäen nopea jalkaiset laitahyökkääjät tekivät kaksi nopeaa maalia. Eikä mennyt pitkään, kun peli olikin jo 5-5 tasan!
Kaveri karvasi vielä loppuminuuteilla kiekon Giantsin hyökkäysalueella ja forehand backhand BOOMBOOM ja kiekko varmasti rystyltä kattoon.

Loppulukemat Vierumäelle 6-52

Mutta ei laiteta päätä pensaaseen, kuten Head Coach Mäkitalo pelin jälkeen muistutti, niin pelissä oli myös paljon hyviä asioita. Viimeiset 15 minuuttia voidaan laittaa jääharjoitusten vähyyden piikkiin. Termi ”pelaamalla kuntoon” voidaan nostaa esiin.

Iso kiitos vastustajille ja onnea sekä menestystä Mestis karsintoihin!

 

Giantsin maalit:
0-1 Jere Uuttu (Panu Syrjälahti)

0-2 Kim Ranta-aho (Aku Nevalainen)

0-3 Lassi Koskinen (Kim Ranta-aho)

1-4 Jere Uuttu (Marko Kiiskinen)

1-5 Joonas Haapakoski (Patrik Ruponen)